Ce să știi despre weezing

Respirația șuierătoare (la care medicii se referă cu termenul de weezing) este produsă de aerul care pătrunde prin căile respiratorii îngustate. Uite ce să știi despre weezing.

La copiii mai mici de doi ani, bronșiolita sau îngustarea căilor aeriene (provocată de o infecție virală) poate fi o cauză pentru weezing. Pneumonia poate produce și ea weezing.

Reacțiile alergice sau astmul bronșic pot declanșa și ele weezing. Respirația șuierătoare poate apărea după ce copilul a fost înțepat de vreo insectă sau după ce a înghițit un medicament la care este alergic sau chiar un aliment.

Ocazional, blocarea căilor respiratorii de un corp străin (atenție, copiii își vâră tot timpul în nas obiecte pe care le aspiră și care le blochează căile respiratorii!) poate cauza weezing.

Tratamentul pentru weezing este simptomatic, medicul fiind cel care pune diagnosticul diferențial. Hidratarea este foarte importantă, iar medicul va recomanda folosirea unui nebulizator. În unele cazuri este posibil ca medicul să recomande medicație care să deschidă căile resporatorii, caz în care aceasta va fi adminsitrată injectabil sau pe cale orală.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau