Ce se intampla daca nu te speli pe maini. Avertismentul unui tatic despre consecintele devastatoare

Un tatic ce aproape si-a pierdut fetita din cauza unor imbolnaviri repetate, inclusiv cu virusul sincitial respirator (VSR) s-a hotarat sa traga un semnal de alarma asupra pericoului imens al nespalatului pe maini inainte de a intrat in contact cu copiii mici.

Taticul a povestit in detaliu experienta infricosatoare prin care a trecut fetita lui. Copilul a fost internat in spital cu meningita virala, iar trei saptamani mai tarziu, micuta se lupta cu virusul sincitial respirator. Taticul a declarat ca aproape ca au pierdut-o iar din spital li s-a spus ca daca starea ei se inrautatea cat de putin, nu ar mai fi putut sa faca nimic pentru ea.

Taticul a povestit in continuare ca au fost nevoiti sa o transfere la alt spital si pe drum a intrat in stop respirator si ca o data ajunsi la spital a fost conectata la un aparat pentru respiratie artificiala.

RSV


A fost diagnosticata cu o serie de afectiuni inclusiv VSR, pneumonie, brosiolita si un colaps pulmonar partial la plamanul drept.

Din fericire, fetita se simte mai bine si se pare ca micuta luptatoare a invins sansele, care nu erau deloc in favoarea ei.

Pentru parintii care nu sunt familiarizati cu VSR, taticul are un avertisment foarte serios: cu VSR nu este de joaca. Nici eu nu am stiut foarte multe despre aceasta afectiune pana cand nu a fost la un pas sa imi fie luata fetita de aceasta afectiune. Va rog sa va asigurati ca va spalati bine pe maini inainte de a intrat in contact cu copiii mici.'

Medicul pediatru Ari Brown a declarat pentru Yahoo Parenting ca avertisemntul de a se spala bine pe maini este unul extrem de important. VSR nu este un virsul foarte puternic, e ca cea mai rea raeala pe care ai avut-o vreodata, dar este ea mai mare cauza a bronsiolitei si pneumoniei la copiii mai mici de un an. Desi 97% dintre copii suporta bine afectiunea si prezinta doar o tuse care poate sa persiste patru pana la sase saptamani, exista si un procent mic de copii care se pot imbolnavi foarte grav si vor necesita suport de oxigen.”

Dr. Brown a ai declarat ca varsta face diferenta in aceste cazuri, prematurii si bebelusii cu varsta de pana in 3 luni sunt cei mai predispusi sa dezvolte complicatii cu VSR. Se pare ca pana la varsta de 2 ani, majoritatea copiilor vor fi avut o infectie cu VSR.

Citeste si:
Un nou-nascut a murit din cauza unui banal pupic
E.coli, bacteria care a băgat spaima în părinții din România, după ce 3 bebeluși au murit. De ce să ne ferim
Un baietel de 4 ani a murit dupa ce a inhalat un condiment

Este destul de greu de prevenit avand in vedere ca VSR se transmite prin aer, prin stranut si tuse si poate supravietui ore intregi pe suprafete dure. Virusul nu se raspandeste doar prin contactul cu secretiile ci si prin contactul cu anumite suprafete, de exemplu cosul de cumparaturi de la supermarket pe care bebelusul il atinge si in care cu o ora inainte a tusit un bebelus cu VSR.

Astfel ca cea mai se incurajeaza o igiena sanatoasa, in special in perioadele cu imolnaviri numeroase.

Sursa: Yahoo Parenting
Foto: 123rf.com; Imgur.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul