Ce semnifică bolile pe care le avem?

Singuri ne creăm bolile de care ajungem să suferim – susțin din ce în ce mai multe voci. Gândurile negative, resentimentele, fricile, vinovăția – toate acestea se impregnează în celulele corpului nostru, care preiau mesajele 'rele', ducând la declanșarea afecțiunilor și bolilor. Iată ce semnifică anumite probleme de sănătate pe care le avem și ce gânduri au dus la declanșarea lor.

 

Problemele cu ochii – atunci când apar probleme de sănătate ale ochilor, ele indică faptul că refuzăm să vedem o anumită realitate, legată de sine sau de viață. Fie ne temem de ce se întâmplă în momentul prezent sau de viitor, fie în dorința de a uita anumite experiențe traumatizante, pe care nu le putem schimba sau uita, ne 'programăm' ochii să nu mai vadă cu claritate, pentru a atenua senzațiile rele. La copii problemele de ochi pot apărea când aceștia refuză (simbolic vorbind) să vadă problemele din familia lor.

Durerea – de orice fel reprezintă un indiciu al senzației de vină. Ne simțim vinovați pentru ceva, poate nici măcar nu suntem conștienți de asta, iar vinovăția se 'cere' pedepsită, drept care corpul creează durerea.

Obezitatea – kilogramele în plus reprezintă o nevoie exagerată de protecție. Dacă avem multe kilograme în plus, le-am acumulat pentru că am vrut să ne apărăm de sarcasm, critici, abuzuri (verbale, fizice, sexuale) și pentru că ne temem de viață, în general. Teama poate avea la bază o mânie refulată și incapacitatea de a ierta. Lupta cu grăsimea este o risipă de energie, atât timp cât nu renunțăm la gândurile negative și nu învățăm să ne iubim mai mult și să-i iertăm pe ceilalți –  spun mai mulți autori. (citește și De ce nu slăbesc – 7 cauze la care nu te-ai gândit)

Problemele cu rinichii – ar fi cauzate, se pare, de prea multe dezamăgiri, de senzația de eșec sau de rușine.

Candidozele – apar ca urmare a senzațiilor de frustrare și mânie, acumulate de foarte multă vreme. Ești furioasă pe cei de sex opus, nu ai încredere în relații, ceri foarte mult de la relații și viață, dar oferi prea puține la schimb.

Constipația – reprezintă refuzul de a renunța la ideile noastre fixe și de a lăsa trecutul în urmă.

Problemele dentare – sunt legate de capacitatea de analiză și decizie și de strări de indecizii de lungă durată (când pendulezi între situații și nu știi cum să procedezi mai bine).

Indigestiile – se traduc prin groază, anxietate în fața unei experiențe pe care nu putem să o 'digerăm'.

Retenția de apă – simbolizează teama noastră interioară, profundă, de a nu pierde ceva sau pe cineva.

Probleme cu tensiunea – Tensiunea mică este cauzată de absența iubirii în copilărie, shutterstock_143704915hipertensiunea trădează probleme emoționale de lungă durată, care nu au fost rezolvate.

Durerile musculare apar ca urmare a rezistenței noastre în fața experiențelor noi. Mușchii simbolizează capacitatea noastră de a ne mișca prin viață.

Migrenele sunt cauzate de neplăcerea de a fi controlați de altcineva, rezistența în fața vieții sau anumite temeri sexuale.

foto: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie