Ce tip de gravidă eşti

Unele dintre noi se bucură de sarcină şi trăiesc cele mai frumoase clipe mândrindu-se cu burtica lor, în timp ce altele suferă din cauza diferitelor probleme (sarcină toxică, risc de avort etc.) şi abia aşteaptă să treacă cele 9 luni de ”chin” şi să-şi ţină în braţe bebeluşul. În timp ce unele abia se îngraşă câteva kilograme pe toată perioada sarcinii, iar burtica aproape că nu se observă, altele capătă dimensiuni XXL încă din primul trimestru de sarcină. Unele dintre noi par că au fost făcute pentru sarcină, strălucesc, emană energie şi sunt în formă maximă pe tot parcursul celor 9 luni de sarcină, în timp ce altele par tot timpul neajutorate, permanent le chinuie câte ceva şi sunt luate prin surprindere de toate schimbările prin care trec.
Iată care sunt cele 7 tipuri de gravide. Indiferent ce tip de gravidă eşti, nu uita că sarcina este o minune pentru fiecare femeie!

 

 

Gravida ”fără burtică”

Este tipul de femeie însărcinată care trece neobservată până aproape de finalul sarcinii când, poate, reuşeşti să îi observi burtica. Altfel , doar dacă divulgă ea secretul afli că este însărcinată, pentru că din exterior nu se observă nimic schimbat. E posibil nici să nu aibă nevoie de haine de gravidă. De obicei, femeile mai înalte se bucură de o astfel de sarcină, bebeluşul având suficient loc unde să se ascundă.

 

ce tip de gravida estiGravida ”de meserie”

Da, există femei care par făcute pentru asta – ar putea fi gravide toată viaţa, pentru că le prinde de minune. Nu au greţuri, sarcina nu le creează niciun fel de probleme, din contră – strălucesc din cap până  în picioare, emană energie pe tot parcursul celor 9 luni de sarcină şi lucrează în acelaşi ritm ca înainte de a rămâne însărcinate.

 

Gravida XXL

Să recunoaştem, multe dintre noi se încadrează în această categorie. Pare că bebeluşii noştri cresc într-o lună cat alţii în 3, iar noi odată cu ei. Nici n-am intrat bine în al doilea trimestru de sarcină, că cei din jur ne întreabă dacă termenul de naştere e luna asta sau luna viitoare. În plus, dimensiunile noastre XXL îi fac să creadă că am avea gemeni.

 

Gravida veşnic bolnavă

Este tipul de femeie însărcinată al cărei corp nu se acomodează prea uşor cu sarcina şi reacţionează. Are mereu câte o problemă şi este destul de greu de ţinut sub observaţie. Din păcate, nu prea există soluţii salvatoare, trebuie să urmeze indicaţiile medicului ginecolog, să aibă răbdare şi să se gândească la clipele când îşi va strânge în braţe bebeluşul.

 

Gravida în formă

Indiferent că e în primul trimestru de sarcină sau că a intrat deja pe ultima sută de metri, ea e în formă maximă, face sport (fără a exagera!), merge la cumpărături (dar nu cară greutăţi!), se ocupă în detaliu de ultimele pregătiri, în aşteptarea bebeluşului. E clar, sarcina îi prieşte!

 

Gravida luată prin surprindere

Sarcina aduce cu ea numeroase schimbări, iar unele dintre ele apar peste noapte. Acest tip de gravidă este mereu luată prin surprindere de transformările prin care trece. Niciodată nu are haine potrivite şi e nevoită să mai descheie un nasture, să nu tragă fermoarul etc.

 

Gravida neajutorată

Fără să aibă o problemă reală, se plânge permanent şi crede că doar pentru că e însărcinată, toată lumea ar trebui să facă lucruri în locul ei. Profită de această perioadă pentru a obţine ceea ce îşi doreşte, atunci când îşi doreşte.

 

 

 

Sursa: babble.com

Foto: thinkstockphotos.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie