Cei 5 pasi pentru a vorbi la telefon cand ai copii

Atunci cand esti mama, pana si cele mai simple sarcini devin laborioase si extrem de dificile.

In aceasta categorie intra si banalul raspuns la telefon, care se transforma de cele mai multe ori intr-o batalie si pana ajungi sa raspunzi in final la telefon esti deja epuizata.

Iata care sunt cei 5 pasi pe care trebuie sa ii parcurgi ca sa raspunzi la telefon atunci cand ai copii.

Pasul 1

Nu iti gasesti telefonul, asa ca rogi pe toata lumea sa faca liniste ca iti dai seama de unde se aude soneria –  asta in cazul fericit in care nu l-ai uitat pe vibratii pentru ca dormeau copiii si n-ai vrut sa ii deranjeze absolut nimic.

Dupa ce il gasesti, cel mai probabil sub un maldar de hainute ce asteapta fie sa le impaturesti, fiesa le calci, copiii iti arunca acea privire care iti spune cat se poate de clar „nici sa nu iti treaca prin cap sa iti abati atentia de la mine, pentru ca, cu siguranta voi face numai prostioare, le voi face cu multa galagie si te voi intrerupe de cel putin 20 de ori”.

Pasul 2

Se intaleaza panica si disperarea care se vad clar pe fata ta, pentru ca incepi imediat sa incerci sa isi mituiesti copiii cu promisiunea unui desert special, iesire in parcul prefeat sau la film, daca promit ca vor fi cuminiti si se vor purta frumos 5 minute cat vorbeste mami la telefon. Copiii iti simt imediat slabiciunea si se pregatesc deja de primul atac.

Pasul 3

Raspunzi la telefon increzatoare si confirmi ca poti sa vorbesti putin: cea mai mare miciuna pe care o mama o va spune, vreodata, la telefon, pentru ca nu exista niciun pic de timp.

Copiii nu pot sa astepte nici macar un minut intreg pana brusc, au nevoie sa mearga la toaleta, le este foarte setete, se gandes sa exploreze sifonierul sau trebuie sa iti spuna urgent ceva foarte foarte important despre noua miscare de karate pe care au inventat-o.

In acel moment, mimica ta sugereaza furia pe care o resimti si ca vorbesti serios, ca nu e deloc bine pentru ei ce se intampla, insa, desi poate te-ai fi asteptat ca ei sa fie inspaimantati, ei bine te trezesti ca izbucnesc in ras si atunci realizezi ca ai incurcat-o.

Pasul 4

La 52 de secunde dupa ce ai raspuns la telefon (stii tu, convorbirea aceea care trebuia sa dureze 5 minute), copiii tai decid sa exploreze camara si darama un raft intreg de borcane pe jos (borcanele cu dulceata si zacusca la care ai muncit din greu).

Acela este momentul in care incepi sa „tipi in soapta” si sa gesticulezi spunandu-le sa se duca la ei in camera si sa stea cuminti. Bineinteles ca te ignora asa ca insisti pe acelasi ton de „tipat in soapta” insotit de gesticulari dramatice insa ei isi vad mai departe de treaba, ba mai mult gasesc punga de pufuleti, o desfac si decid sa se lupte cu ei.

Pasul 5

Nu a trecut decat un minut de cand ai raspuns la telefon insa convorbirea ta deja este compromisa. Iti fierbe sangele si nici nu iti vine sa crezi ca minunile tale te-au ignorat cu succes, au incalcat reguli si te-au determinat sa „tipi in soapta” si sa gesticulezi ca o persoana care si-a pierdut mintile.

Asa ca ii spui persoanei care te-a sunat ca trebuie sa inchizi, invenezi scuze, promiti sa suni tu inapoi si inchizi telefonul. Apoi il pui la loc, sub mormanul de haine si speri sa nu mai faci niciodata gresala de a raspunde la telefon in prezenta copiilor.

Sursa: scarymommy.com
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie