Cel mai bun expectorant natural

Parcă nu e iarnă dacă nu tușești puțin. Simptom care însoțește infecțiile căilor respiratorii (provocate de bacterii sau virusuri) tusea poate fi epuizantă și te împiedică să te odihnești bine. Uite un expectorant natural pe care îl poți prepara cu ușurință acasă și care este foarte eficient.

Încălzește 400 g de miere la bain-marie, fără să depășești temperatura de 40-50 de grade (pentru că atunci mierea își pierde din proprietăți) și adaugă în miere câte 50 de grame de pudră de scorțișoară, nucșoară și cuișoare pisate. Omogenizează bine amestecul și ia câte o lingură de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă. Amestecul poate fi dat și copiilor mai mărișori pe care îi supără tusea.

Cuișoarele sunt printre cele mai puternice dezinfectante naturale și sunt folosite la combaterea bolilor infecțioase, dar și ca adjuvant în tratarea astmului, nucșoara are proprietăți calmante și induce un somn odihnitor, iar scorțișoara este un bun analgezic și are proprietăți antivirale și antibacteriene, fiind folosită cu succes pentru tratarea răcelilor, gripelor și bronșitelor.

În completarea tratamentului cu acest expectorant natural, poți apela și la infuzii sau ceaiuri de nalbă, plantă medicinală care este cunoscută pentru proprietățile calmante și antiiritante și folosită pentru tratarea afecțiunilor de la nivelul aparatului respirator (laringită, bronșită, amigdalită). Poți face și gargară cu infuzie de nalbă – pui 20 de grame de rădăcină rasă e nalbă într-o cantitate de 200 ml de apă și lași la fiert timp de 2-3 minute, apoi acoperit, alte 3-4 minute.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau