Cele mai comune pofte in sarcina

Esti insarcinata si deja au inceput poftele? Nu esti singura! Iata care sunt cele mai comune pofte in sarcina si care e posibilul motiv pentru care ele apar.

Cele mai comune pofte in sarcina

Pofta de gheata

Pare greu de inteles, insa femeile insarcinate au uneori pofta de gheata si le poti vedea chiar rontaind gheata.
Femeile insarcinate ce sufera si de anemie prefera gheata in mod deosebit, deoarece poate diminua inflamarea mucoaselor bucale, un simptom comun al anemiei.

Pofta de ciocolata

Unul dintre cele mai dorite alimente, ciocolata nu prea rezista in casele unde e si o femeie insarcinata.
Potrivit unui studiu psihologic desfasurat in 2014, femeile insarcinate poftesc la ciocolata in mod deosebit pentru ca este un aliment din care au voie doar putin, fiind foarte energizanta.

Pofta de mancaruri picante

Mancarurile picante si ardeii iuti sunt si ele la mare cautare in randul femeilor insacinate, cand vine vorba de pofte.
Unul din motivele pentru care aceasta pofta exista, e faptul ca mancand picant, organismul femeilor insarcinate produc transpiratie, care la randul ei raceste si racoreste corpul.

Pofta de muraturi

Se spune ca femeile care poftesc la muraturi in timpul sarcinii ar putea avea un deficit de sodiu, insa nu exista dovezi reale in acest sens.

Sunt crocante si racoritoare, au calorii putine si nici nu dauneaza organismului, asa ca n-ai niciun motiv sa te abtii.

Pofta de chipsuri de cartofi

Similar cu situatia de mai sus, cu muraturile, femeile insarcinate care poftesc la chipsuri de cartofi vor adesea ceva sarat si crocant. De cele mai multe ori, gandul zboara direct la chipsuri, insa muraturile ar fi de preferat.

Pofta de fructe

Adesea femeile insarcinate poftesc la fructe proaspete, motiv pentru care, intr-un fel, e o idee excelenta sa fii insarcinata vara. Astfel, nu iti vei trimite sotul in luna decembrie sa caute pepeni si te vei bucura de tot ce e mai nutritiv in fructe si legume.
Pofta de fructe ar putea insemna si o glicemie scazuta, motiv pentru care o portie zdravana de fructe e exact ce ai nevoie.

Pofta de lamai

Am zis despre fructe, insa lamaile merita o mentiune aparte. Multe femei gravide mananca lamai (ca atare!) sau adauga foarte multa lamaie in apa pe care o beau.
De ce se intampla asta? Ei bine, papilele gustative trec printr-o schimbare si simti nevoia sale dai un „soc” cu ceva ultra picant sau extrem de acru.

Pofta de inghetata

Pofta de inghetata sau de alte produse lactate ar putea fi un semn de lipsa de calciu.
In plus fata de asta, inghetata e dulce, racoritoare si cremoasa, deci ai toate motivele sa iti faci aceasta pofta, chiar si de e mijlocul lui ianuarie.

Sursa: sheknows.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie