Au trecut prin greutăți imposibil de imaginat. Cele mai controversate cupluri din istorie

Cine își mai amintește însă de frumoșii rebeli ai vremurilor demult apuse, care au trecut prin momente cu adevărat dificile și un public potrivnic? Haideți să (re)descoperim cele mai controversate cupluri din istorie și greutățile prin care au avut de trecut.

Ne-am obișnuit să nu treacă o zi fără un scandal cu un cuplu celebru sau o controversă legată de iubirile vedetelor, de-ale noastre sau de-afară. 

Cele mai controversate cupluri din istorie

Elvis și Priscilla Presley

Este una dintre cele mai cunoscute povești de iubire. Protagoniști: Regele rock and roll-ului și iubirea vieții sale. Când s-au cunoscut, într-un oraș din Germania, Priscilla avea 14 ani, iar el 24. S-au îndrăgostit nebunește. Au locuit împreună șase ani și s-au căsătorit când Priscilla a împlinit 21 de ani.

Cu toate acestea, se spune că și-au păstrat relațiile intime pentru viața de după căsătorie. Problemele au început să apară tot atunci. Priscilla a descoperit că relația lor nu era una sănătoasă. Elvis îi controla fiecare aspect al vieții: de la cum arăta, la cum vorbea și cu cine. Scandalurile erau la ordinea zilei. Au avut un copil, pe Lisa Marie, și au divorțat în 1973.

Whitney Houston și Bobby Brown

Whitney și Bobby pot trece ușor drept Romeo și Julieta ai vremurilor moderne. Povestea tragică a cuplului de cântăreți americani e împletită strâns cu droguri, violență și talente muzicale enorme, de unde și presiunea celebrității.

Când s-au cunoscut, Whitney era pe culmile succesului, iubită de milioane de oameni din întreaga lume pentru vocea ei puternică ce atingea octavele cele mai înalte. Bobby era băiatul rău al muzicii RnB, faimos pentru belelele în care intra, dar și pentru că era un fustangiu. În relația și, mai apoi, în căsătoria lor și-au făcut unul altuia mai mult rău decât bine.

Bobby a adus drogurile în viața cântăreței și i-a fost infidel de nenumărate ori. Mai apoi, Whitney a devenit dependentă de droguri, supradoza fiind și cauza morții ei. Au avut o fetiță, Bobbi Christina, care a murit din cauza unei complicații cauzate tot de droguri.

Nero și Acteea

Claudia Acte (sau Acteea, pe românește) și Nero au trăit, poate, una dintre cele mai timpurii iubiri imposibile. Ea fusese sclavă, dar acum era femeie liberă. Când l-a cunoscut, a crezut că și el este un sclav, dar avea să descopere că este însuși împăratul Romei.

El era într-o căsătorie aranjată, cu Octavia, relație care era dorită și protejată pentru a păstra pacea Imperiului. Așadar, Acteea a devenit amanta lui Nero, relație păstrată într-un mare secret, dar încurajată de toți apropiații împăratului, inclusiv filosoful Seneca.

În ciuda tuturor piedicilor, cei doi se iubeau foarte mult. Nero își dorea așa de tare să se căsătorească cu Acteea încât îi inventase un arbore genealogic care să îi ateste frumoasei sale iubite sânge albastru, de regi.

Multe alte secrete despre această poveste de dragoste controversată sunt surprinse de Alexandre Dumas în romanul „Nero și Acteea'. E unul dintre primele scrise de romancier, publicat în 1839, și urmărește destinul celor doi iubiți, cu o fidelitate enormă față de datele reale.

cele mai controversate cupluri din istorie

Începând de luni, 30 octombrie, romanul „Nero și Acteea' se găsește alături de ziarul Libertatea la toate punctele de distribuție a presei, la prețul special de 9,99 lei.

În colecția „Biografii istorice romanțate' veți mai găsi povești fascinante despre viețile unor personaje istorice controversate: Isabella a Spaniei, Anne Boleyn, Eugénie a Franței și Catherine Howard.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie