Cele mai cool nume de bebelusi

Cand alegi numele copilului tau, ai doua variante: poti opta pentru un nume „cuminte sau iti pui toata imaginatia la incercare si realizezi propria ta combinatie pentru un nume perfect. Noi iti spunem care sunt tendintele, si speram ca-ti vom fi de folos. Succes!

De unde te inspiri?
Alaturi de prima ecografie, alegerea numelui este unul dintre cele mai importante momente pentru viitorii parinti.

Poti sa iti imaginezi ceva mai dificil decat sa decizi ce nume va purta copilul vostru pentru toata viata?

Prima runda de discutii incepe chiar dupa testul de sarcina si vizita la ginecolog, care iti confirma ca, da, vei fi mama. Atunci, sotul, plin de entuziasm, isi imagineaza scenarii in care tu, el si micuta Roxana va veti plimba prima oara in parc, veti merge la mare…

Tu nu mai asculti de mult povestirea pe care el o duce cu lux de amanunte pana la nivelul clasei a III-a, pentru ca un semnal de alarma iti suna in cap: Roxana! Roxana? Nici gand sa o cheme pe fetita ta ca pe nesuferita care ti-a furat iubitul in liceu.

Dar nu spui nimic, pentru ca nu vrei sa-i risipesti entuziasmul. Cam pe cand ajunge cu povestirea la momentul cand el isi va conduce fiica la altar, iti faci curaj sa rostesti abia soptit: „Dar daca o sa fie un baietel?

Il pui in incurcatura pentru fix doua secunde si povestea se reia, doar ca acum Ion e in centrul actiunii. Crezi ca e momentul sa-i spui ca nu-ti doresti ca pe fiul vostru sa il cheme ca pe tata socru? Mai bine astepti pana la ecografia care va lamuri misterul: fata sau baiat? Vei evita o multime de discutii pe tema numelor pe care unul sau altul le considerati nepotrivite.

Ce este intr-un nume?
De ce au numele atata importanta? Lasand la o parte evidentul aspect ca, daca parintii au fost intr-o criza de inspiratie, tarasti dupa tine toata viata un nume, mai exact, un prenume nepotrivit, exista credinta ca intre nume, personalitate si destin este o stransa legatura.

Unii considera ca numele nu sunt nimic altceva decat simboluri alese arbitrar, altii cred ca numele contin si exprima adevaruri esentiale despre persoana care le poarta. Si, oricare dintre cele doua variante ti-ar fi mai pe plac, adevarul este ca prima impresie conteaza.

Oamenii tind sa-si formeze o parere pe baza unei prime impresii; si in afara de aspectul fizic, pe care-l remarca la o prima intalnire, numele este, conform unui studiu, un al doilea criteriu de evaluare atunci cand cunoastem pe cineva. De aceea ne si supara atat de mult poreclele – „numele pe care ni le pun cei care nu ne cunosc si cu care de putine ori ne mandrim.

In afara celor care fac referire la un detaliu fizic – toti cei care poarta ochelari trebuie sa se fi auzit strigati macar o data „ochelaristule, „aragaz cu patru ochi sau „biciclistule -, poreclele sunt o scurta caracterizare a poreclitului, asa cum este el vazut de catre ceilalti sau macar spun ceva despre calitatile sau obiceiurile lui.

Revenind, exista studii conform carora copiii tind sa se comporte astfel incat sa se ridice la inaltimea numelui pe care-l poarta sau care arata ca un nume pe care-l considera nepotrivt si cu care nu se identifica ii poate complexa toata viata. Mai mult, numele rare si neobisnuite atrag dupa ele un destin la fel. Sidaca mai aveti nevoie de argumente, iata unul si din sfera politicii.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nume de copii