Cele mai tari parcuri de distracții din Europa

Europa Park, Port Aventura, Legoland, Tivoli… Parcurile de distracții atrag în fiecare an sute de milioane de turiști. Mami, tati și copiii rătăcesc ore întregi prin tărâmuri de basm și pot cheltui sume fantastice într-o singură zi. Iată câteva dintre cele mai tari parcuri de distracții din Europa.

Deși Disneyland este cel mai cunoscut brand în materie de distracție în lumea întreagă, istoria parcurilor de distracții s-a scris tot pe bătrânul continent. Tivoli și Legoland sunt printre cele mai vechi parcuri de distracție din lume, primul dintre ele, inspirandu-l, de altfel, pe Disney în „creația sa, devenită mult mai faimoasă. În afară de Disneyland Paris, iată ce alte parcuri cool mai sunt pe bătrânul continent.

vezi aici ce vedete dau în mintea copiilor prin parcurile de distracții

Tivoli – Danemarca

Deschis în 1843 ca o „gradină a plăcerilor (nu vă gândiți la prostii!), parcul Tivoli (Danemarca) găzduia un bazar, o scenă pentru concerte și câteva amenajări gen roller coaster. Creatorul parcului, Georg Carstensen, a pus bazele afacerii convingându-l pe regele Christian al VIII-lea că „dacă oamenii se amuză, nu se mai gândesc la politică.

Monarhul i-a aprobat iute cererea de folosire a 61.000 m2! contra unei sume modice. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, naziștii au distrus o parte din parc, care a fost reconstruită în doar câteva săptămâni. Tivoli este și astăzi unul dintre cele mai vizitate parcuri de distracție din lume, mai ales după ce acum 3 ani în el a fost amplasată o roată imensă, înaltă de 80 de metri.

 

Europa Park – Germania

Europa Park este al doilea mare parc al Europei (după Disneyland Paris). Giganticul parc este împărit în 13 secțiuni tematice, pentru străbaterea cărora ai nevoie musai de o hartă. Foarte bine organizat (doar e situat în Germania) parcul furnizează distracții nenumărate pentru toate grupele de vârstă.

 

Parcul Misterelor – Elveția

Mistery Park este diferit de oricare alt parc de distracții. Parcul conceput de  Erik Von Daniken are 7 pavilioan, fiecare explorând mari mistere ale lumii. Dacă sunteți pasionați de viața extraterestră, aici vă veți simți minunat.

 

 Kaatsheuvel – Olanda

Unul dintre cele mai vechi parcuri din lume, inaugurat în 1952. Parcul este special creat pentru copii și recreează scene din cele mai faimoase povești.Atmosfera de basm este combinată cu cele mai moderne tehnologii, iar rezultatul este spectaculos. În 1992, Kaatsheuvel a primit titlul de 'Cel mai bun parc de distracții din lume'!.

 

Port Aventura – Spania

În apropierea Barcelonei, pe Costa Dorada, pregătiți-vă de (Port) Aventura! Spaniolii au împărțit distractia în cinci „continente: Vestul Îndepărtat, China, Zona Mediterană, Polinezia și Mexic. Vizitatorii nu ratează o coborâre în Dragon Khan, o vizită la simulatorul Sea Oddisey și o experiență în Tomahawk, un circuit mai mic, dar extrem de vijelios.

Parcul a fost la un pas să fie închis după ce, în 1997 un bărbat a căzut din trenul suspendat și altul a murit în pasajul subteran (La Mina del Diablo), în urma unui atac de cord. Dar asta nu pare să-i impresioneze deloc pe turiștii venit în număr din ce in ce mai mare pe tărâmul plin de Aventuri.

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie