Cerealele in alimentatia bebelusului

Alimentatia din primii doi ani de viata are o importanta covarsitoare, aceasta influen­tand starea de sanatate a copiilor si mai tarziu, la maturitate, spun specialistii.

Dupa sase luni, in pe­­rioada de di­ver­si­ficare a alimentatiei, trebuie sa ii oferi hrana care ii asigura suplimentele de vitamine, fier, calciu si alti nutrienti atat de importanti pentru o dezvoltare armonioasa. Cerealele cu adaos de calciu, fier si vitamine sunt o alegere inspirata.

Cerealele sunt oricum bogate in minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc – elemente esen­tiale, care reprezinta aproximativ 5% din greutatea corpului uman.

  • Calciul asigura buna dezvoltare a sistemului osos al bebelusului si previne aparitia problemelor den­tare, precum si a multor proble­me cardiovasculare.
     
  • Fierul intareste sistemul imunitar si mareste capacitatea de efort a organismului (asta, daca va in­trebati cum de micutii nostri au atata energie…).
     
  • Vitaminele au un rol esential in buna functio­nare a sistemului nervos, a sistemului imunitar si a vederii.

Dar este foarte important sa stii ca vitaminele singure, fara minerale, nu-si pot indeplini rolul esential pentru organism.

O portie zilnica de cereale asigura bebelusului necesarul de fibre, il ajuta sa scape de constipatie si de o multime de probleme care pe noi, adultii ne chinuiesc.

Pe termen lung, consumul regulat de cereale integrale previne afectiuni grave, precum cancerul intestinal sau afectiuni ale sistemului cardiovascular.

Si noi, adultii, ar trebui sa consumam mai multe cereale integrale. Luati asta in calcul cand mer­geti la cumparaturi!

Probiotice pentru digestie si imunitate
Cuvantul „probiotic pro­vine din limba greaca si s-ar traduce prin „pentru viata. Probioticele sunt culturi de mi­croorganis­me vii, asa-numitele bacterii prietenoase care tranzi­teaza tractul gastrointestinal si echilibrea­za microflora, prin coloni­za­rea directa a intes­tinului. Acest tip de bacterii ajuta la o mai buna digestie si la intari­rea sistemului imunitar.

Pro­bio­ticele sunt extrem de importante in momentul in care se trece de la alimentatia exclusiv lactata la cea diversificata, si bebelusii sunt mai sensibili din punct de vedere digestiv.
Ele mai sunt recomandate si dupa un tratament cu antibiotice, care distrug flora microbiana.

Foto: Shutterstock.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie