Copil de 4 ani, muscat de fata de un sarpe

Un copil in varsta de 4 ani din Suceava a ajuns la spital muscat de fata de un sarpe, dupa ce s-a jucat in apropierea unei zone impadurite, conform observator.tv.

Copilului i s-a administrat imediat un ser antiviperin si i s-a curatat plaga, apoi a ramas internat in spital.

Potrivit sursei, acesta este al saptelea caz de muscatura de sarpe inregistrat de Unitatea Primiri Urgente din iulie pana in prezent.

Primul ajutor in cazul muscaturii de sarpe

Daca suspectati o muscatura de sarpe, indiferent daca este sau nu o specie veninoasa si mai ales daca plaga este grava, nu aplicati garou.

Inflamatia produsa poate fi atat de mare incat sa impiedice medicii sa actioneze, atunci cand ajung.

Nu aplicati spirt sau alte lichide care ar putea contine alcool, pentru a dezinfecta. In timp ce alcoolul distruge veninul la nivel local, favorizeaza totodata ramanerea lui in corp.

Tragerea veninului din rana

In cazul in care suspectati o muscatura veninoasa, care in general e mult mai dureroasa pentru victima, e necesara tragerea veninului din rana, ideal cu o seringa taiata, nu cu gura!

Tragerea veninului cu gura este extrem de periculoasa pentru cel care acorda primul ajutor, deoarece ar putea inghiti veninul sau acesta i-ar putea patrunde prin leziuni mici, prezente in gura.

Pastrati pacientul cat mai linistit, pentru a preveni raspandirea veninului si hidratati-l cat mai mult cu apa, pana la sosirea cadrelor medicale.

Citeste si: Cainele proaspat adoptat le-a salvat copilul

Sursa imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau