Copilul tau doarme suficient?

Copilul tau doarme suficient? Deseori ne scuzam copilul excesiv de agitat spunand ca e obosit. Dar luam vreo masura ca sa fie mai odihnit?

Iata care sunt simptomele oboselii:

3-5 ani 6-8 ani 9-12 ani
Ore de somn necesare 11-12 ore 10-11 ore 9-10 ore
Are nevoie de mai mult somn daca… Se plange de dureri de picioare in timpul noptii; adoarme unde-l apuca somnul: in masina, pe fotoliu etc. Nu se poate concentra; este fie foarte activ, fie nu are rezultate prea bune la scoala. Da semne de apatie si/sau de nervozitate; are dureri de cap dupa-amiezele; risca sa se accidenteze.
„Chiuleste de la somn daca… Renunta prea devreme la somnul de dupa-masa; amana mersul la culcare ca sa mai stati impreuna. Are prea multe activitati extra-scolare; se uita la televizor sau joaca jocuri video prea aproape de ora de culcare; citeste pana tarziu. Bea sucuri cu cofeina la mai putin de patru ore inainte de culcare; petrece prea mult timp cu prietenii; a invatat prea mult si prea aproape de ora de culcare.
Care e solutia Incearca tu sa stabilesti ore fixe pentru somnul de dupa- amiaza, chiar daca micutul refuza sa doarma; limiteaza la un sfert de ora ritualul adormitului; nu-l tine treaz pana tarziu. Limiteaza-i activitatile extra-scolare; nu-i pune televizor in camera; nu-l lasa la jocurile video decat o jumatate de ora, dupa ce se intoarce de la scoala; descurajeaza-l sa mai citeasca dupa ora de culcare. Interzi-i bauturile cu cofeina dupa ora 15; incearca sa-i programezi intalnirile cu prietenii numai la sfarsit de saptamana; nu-l mai lasa sa invete seara tarziu.

.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Pas cu pas