Copilul are vanatai pe piept de la un lucru pe care il au toti parintii

Pentru orice parinte care are copil mic, instalarea scaunului de masina este o prioritate. Niciun parinte nu isi doreste sa isi vada copilul in dureri sau accidentat, asadar, in mod normal, isi vor lua toate masurile de precautie.

Totusi, o mamica pe nume Heather a tinut sa faca o observatie foarte importanta. Se pare ca, daca nu este folosit sau instalat corect, scaunul de masina ii poate lua viata copilului, in loc sa i-o salveze.

Heather a citit povestea unei mamici si fiicei sale in varsta de 3 ani. Cele doua au fost implicate intr-un accident rutier in urma caruia fetita s-a ales cu vanatai serioase pe piept.

Heather, un advocat pasionat al sigurantei rutiere a postat un mesaj foarte important pe Facebook, in care explica faptul ca vanataile fetitei sunt cauzate de clema de piept a scaunului auto, care era asezat perfect.

Daca fetita nu era legata corespunzator in scaunul de masina iar clema ar fi fost pozitionata mai sus sau mai jos, copilul s-ar fi putut alege cu traumatisme severe in urma accidentului.

Mesajul postat de Heather pe Facebook a devenit viral si are peste 180.000 de share-uri.

 


„Dupa cum stiti, sunt foarte pasionata cand vine vorba despre sigurata auto. Iata un exemplu clar de ce.

Aeasta este o fetita in varsta de 3 ani care tocmai a fost implicata intr-un accident rutier.  Vanataile de pe pieptul ei sunt de la clema de prindere a scaunului auto (scaun auto cu prindere in 5 puncte). Dupa cum se poate observa din imagine, centurile de siguranta au fost prinse corect si in mod cert a existat o forta de impact mare in timpul accidentului.

Daca centurile de siguranta nu ar fi fost pozitionate corect si acea clema ar fi fost pozitionata mai jos, fetita ar fi suferit leziuni grave ale organelor si hemoragie interna. Daca acea clema ar fi fost pozitionata mai sus, fetita s-ar fi asfixiat. Toate aceastea au fost confirmate medicul de la urgenta care a examinat-o dupa accident.

Siguranta auto este extrem de importanta si simt ca inebunesc cand vad copii asezati necorespunzator in scaunele auto. Iata si motivul. Aceasta fetita a plecat pe picioarele ei doar nu o serie de vanatai in urma unui accident. Cativa centimetri ar fi facut diferenta si ar fi putut sa nu mai mearga deloc. Este ATAT de important.”

Sursa: shareably.net
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau