Cosmetice pentru cei mici

Sigur ca venirea pe lume a unui bebelus inseamna schimbarea stilului de viata. Schimbarea incepe chiar din baie: pe rafturile dedicate numai tie si sotului apar o multime de flacoane, tuburi si borcanase, o intreaga „zestre de cosmetice pentru nou-nascut. Apoi urmeaza gama pentru copilul mic. Hai sa facem cunostinta cu ele!

Bun sosit bebelusului in familie, dar te-ai pregatit? Toata ingrijirea lui se va face cu produse speciale, de obicei disponibile in farmacii. De ce au nevoie nou-nascutii si bebelusii de produse speciale? In primul rand pentru ca pielea lor este mult mai subtire si lipsita de setul complet de mecanisme de aparare si adaptare pe care le are pielea adultului.

Simpla spalare cu apa de la robinet ii usuca pielea. In primele zile dupa nastere apar descuamari pe tot corpul – indepartate brutal cu sapunul sau gelul de dus de adult pot duce la aparitia unor iritatii serioase. Micutii au nevoie de geluri si spume speciale de spalare, care indeparteze delicat aceste reziduuri, lasand-o sa respire si sa se regenereze frumos. De altfel, de la o luna la alta, pielea lui „invata sa devina o piele sanatoasa.

Pentru ca initial nu are o secretie semnificativa protectoare de sebum, este nevoie de uleiuri nutritive, care formeaza o „patura protectoare pe toata suprafata corpului, care il ajuta si sa-si pastreze constanta temperatura corpului. Din cauza contactului cu urina sau materiile fecale, chiar daca folosim scutece absorbante performante, pielea se poate irita foarte usor – dupa cum spuneam, mecanismele de aparare si protectie ale pielii abia invata sa se descurce.

Cremele cu oxid de zinc si compusi dezinfectanti speciali, din plante (musetel), calmeaza si reduc disconfortul creat. Acum sunt recomandate formulele care nu contin parfumuri sintetice sau alte substante „de adult, pentru ca pot sensibiliza pielea si crea teren pentru alergii. Cat despre sampoane, n-ar trebui sa comentam: nici noua nu ne convine senzatia de usturime atunci cand gresim si ne intra spuma in ochi!

Lor de ce le-ar placea?
Cresc si iata ca se schimba prioritatile; alaturi de sampoanele „fara lacrimi (din care mai luam si noi din cand in cand), pe raft apar pastele de dinti pentru copii, micile sapunuri solide, dar si produse simpatice de parfumerie sau de machiaj. Gata, „aia mica a crescut si ne pregatim de clasa I! Cum obiceiurile bune in copilarie se fixeaza, macar stii ca sapunul, samponul si igiena cu care ti-ai obisnuit puiul i-au devenit de-acum prieteni buni !

Arome dulci fructate
Un copil mic accepta mai repede ideea de baie (si spalat in urechi) daca ii promiti un joc.
De exemplu, spumantul de baie „Pinguin Bublle Bath de la Avon il va incanta; da-i de lucru si roaga-l sa mentina constant nivelul spumei din cada.

Tot atat de vesela poate fi si baia cu spumantul Brilliant Banana Bath Bubble de la The Body Shop, care miroase delicios a banane.

Iar daca spalatul pe maini nu i-a intrat in reflex, stimuleaza-l sa scufunde sub jetul de apa un sapun vesel, in forma de testoasa.




Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire