Cu o singura propozitie si-a salvat copiii de rapitori. Care sunt cuvintele miraculoase

Jodie Norton, mamica a 4 copii, a impartasit recent povestea ei pe blogul personal, iar ceea ce au citit i-a facut pe oameni sa se gandeasca inca o data la educatia pe care o ofera copiilor lor, cand vine vorba de vorbitul cu strainii.
Majoritatea parintilor isi invata copiii sa nu vorbeasca sub niciun chip cu strainii. Dar cum ramane cu situatia in care copilul ar putea fi in pericol si are nevoie de ajutorul unui adult, fie el si strain, precum un politist?

Persoane inselatoare – acei straini cu care copiii sa nu interactioneze

Noua lectie, pe care si Jodie le-a tinut-o copiilor ei, are legatura cu persoanele inselatoare. Acest mod de educatie i-a salvat copiii de agresori, este convinsa mamica. Iata povestea ei:
„Acum 3 zile faceam dus, dimineata, cand am simtit o durere ingrozitoare in ovarul stang. Era genul de durere insuportabila, care nu ma lasa sa gandesc si care imi provoca si greata.
Cumva, nici nu stiu cum, am reusit sa imi iau suficiente haine pe mine incat sa fiu decenta si am condus masina, in care eram eu si cei 4 copii ai mei, pana la urgenta. (Ulterior mi-am dat seama cat de prosteasca a fost miscarea asta. Voi sa fiti mai destepte ca mine, sunati la salvare!)
In momentele alea, in care nici nu puteam gandi clar, mi-am lasat 2 dintre baietii mai mari, de 10 si 8 ani, in afara spitalului, pe o bancuta. Le-am spus sa astepte, deoarece un vecin cumsecade urma sa ii ia si sa ii duca la scoala (multumita parintilor mei care s-au gandit sa il roage).
Cei mici au mers cu mine inauntru sa vedem ce cauza durerea. Am aflat: un chist ovarian rupt. Foarte placut!
Abia mai tarziu, cand baietii mei s-au intors de la scoala la 3:30, am aflat ca ei au intarziat la ore foarte mult. Am presupus gresit ca vecinul meu venea de acasa, insa el venea cu masina din alta parte. Asadar, copiii mei au stat in fata spitalului 40 de minute, nu 5 minute cat crezusem eu. Cand mi-au povestit ce s-a intamplat dupa ce eu i-am lasat prosteste singuri in fata spitalului, m-am simtit groaznic si recunoscatoare in acelasi timp.


In cele 40 de minute, cat au stat si asteptat, baietii mei au experimentat pentru prima oara o experienta cu strainii periculosi despre care ii tot avertizasem.
Cat au stat pe banca, o femeie si 2 barbati au venit sa ii roage sa se duca in baie, unde prietenul femeii se ascundea de doctor, sa vada daca cei mici il pot convinge sa iasa din baie si sa se lase tratat de doctori.
Da, serios, asta mi-au spus!
Dupa ce baiatul cel mare i-a refuzat politicos, grupul de 3 indivizi continua sa insiste, insa cei doi copii au ramas pe pozitie. In scurt timp a ajuns si vecinul, iar copiii mei au sarit repede in masina, nu inainte de a vedea cel de-al treilea barbat despre care era vorba, iesind din baie.
Cat timp mi-au povestit toate acestea, eram socata. Socata, nervoasa si extrem de recunoscatoare, cand l-am auzit pe baiatul cel mare vorbind de „persoane inselatoare”, o regula pe care candva, de mult le-o spusesem si pe care el o folosise astazi, pentru a-si da seama ca acei straini nu aveau intentii bune.

CJ (baiatul cel mare): <>

Mamica a urmat modelul unei bloggerite, care sfatuieste toti parintii sa nu isi mai invete copiii sa nu vorbeasca cu strainii, ci sa ii invete ce fel de straini au intentii rele.
Astfel femeia si-a invatat copiii aceasta regula, pe care toate mamicile ar trebui sa o retina si sa o transmita mai departe: persoanele inselatoare cer ajutorul copiilor.

Sursa articol: inspiremore.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Educatie