Cum a ajuns o coafeză eroina unei mame al cărei copil este autist | FOTO

În cazul copiilor care suferă de afecțiuni din spectrul autist, activitățile care nouă ni se par absolut banale pot fi adevărate provocări pentru ei. Să stea la coadă, să meargă  la dentist, sau chiar la tuns, toate astea pot deveni experiențe foarte neplăcute atât pentru copil, cât și pentru părinții lui sau celelalte persoane implicate.

Jennifer, mama unui băiețel de patru ani, care a fost diagnosticat cu o afecțiune din spectrul autist, a fost foarte impresionată de o coafeză care a dat dovadă de foarte multă înțelegere și empatie față de copilul ei.

Mama a postat o poză cu femeia căreia i-a fost profund recunoscătoare pentru bunătatea ei.

Ea a povestit că în momentul în care fiul său a avut o cădere din cauza unui exces de stimulare senzorială, coafeza nu s-a speriat și nu a reacționat urât la țipetele lui, ci a fost extrem de înțelegătoare cu el. A înțeles de ce are nevoie micuțul, adică să stea jos pe podea și nu pe scaunul de tuns. S-a așezat jos pe podea, lângă el, permițându-i să stea cum se simțea el mai bine și mai confortabil și l-a tuns.

Citește și: Scrisoarea unei fetițe cu autism a emoționat o lume întreagă. Cum își descrie ea viața

Jennifer spune că e foarte greu pentru părinții de copii autiști să găsească servicii adaptate nevoilor copiilor lor, iar când se întâmplă astfel de lucruri, sunt cu adevărat surprinși și emoționați.

Foarte rar se întâmplă ca persoanele cu care copiii cu astfel de probleme interacționează să dea dovadă de empatie, de compasiune și să le înțeleagă situația.

Citește și; Testul care detecteaza autismul in 10 minute

'Eu eram gata să cedez și să renunț la a-l mai tunde. Dar ea nu. S-a așezat pe podea cu copilul meu în poală și i-a tuns părul așa. Au vorbit despre desene animate și Crăciun și chiar l-a lăsat să-i pulverizeze apă în părul ei, pentru a vedea ce se întâmplă', a povestit mama.

'Autismul poate fi foarte, foarte dificil, dar oamenii ca ea îți fac zilele mai ușoare', a mai spus mama băiețelului.

Sursa:Huffington Post
Sursa foto: Facebook.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau