Cum era de fapt scenariul inițial al filmului Frozen și cum trebuia să se termine

Frozen este unul dintre cele mai apreciate filme de animație din ultimii ani și este în fruntea clasamentelor la vânzări de aproape 4 ani de zile. O dezvăluire a producătorului peliculei a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Scenariul filmului Frozen era la început complet diferit de ceea ce a apărut într-un final pe marile și micile ecrane.

Peter Del Vecho, producătorul Frozen susține că a fost o mare presiune în privința acestui film și cerința principală era să fie o animație care să ajungă la sufletele oamenilor, altfel nu ar fi avut cum să fie un succes.

Din cauza acestei presiunii, scenariul Frozen s-a modificat incredibil de mult față de felul inițial în care a fost creat.

In scenariul filmului Frozen, Elsa era întruchiparea răului

La început Ana și Elsa nici măcar nu erau surori. Și nici prințese nu erau. Elsa se autoproclamase 'Regina Zăpezii' dar era un personaj negativ, întruchiparea răului.

Inițial, filmul o avea pe Elsa care era personajul negativ și pe Anna care era eroina, personajul feminin plin de incocență, iar finalul filmului era despre o bătălie epică dată cu armata de monștri pe care Elsa și-o crease.

Așadar Elsa trebuia era de fapt un personaj ticălos care devenise așa după ce fusese abandonată la altar de cel pe care îl iubea. Asta în timp ce Anna era eroina cu inima pură.

În furia ei de nestăvilit, Elsa își crease o armată de monștri ai zăpezii și se lupta cu Kristoff care era un muntean erou și care și inițial îl avea pe Sven și care, de asemenea, era îndrăgostit de Anna.

Într-un final, Hans, care era și el un personaj negativ și care voia s-o oprească pe Elsa declanșa o avalanșă ce le ducea la pieire atât pe Anna și Elsa, dar și întregul Arendelle.

Producătorul a dezvăluit faptul că scenariul a suferit o mulțime de modificări, însă toate toate aveau ca final pieirea Arendellei. Problema era că și-au dat seama că de fapt filmul, în felul ăsta, nu era despre Elsa, ci despre Hans- el era de fapt cel cu inima înghețată pentru că era un sociopat fără sentimente.

Scenariul filmului Frozen nu transmitea suficientă emoție

Dar niciuna dintre aceste variante nu au fost suficient de bune încât să fie acceptate de cei de la Disney.

'Problema era că simțeam cumva că parcă mai văzusem asta, nu aduceam nimic nou', a declarat producătorul.

'Nu se crea nicio legătură emoțională cu Elsa, nu ne păsa de ea deloc pentru că tot filmul ea era personajul negativ. Personajele în felul acesta nu stârneau nicio emoție. Abia atunci ne-a venit ideea ca Elsa să fie personajul care trăia cu teama propriilor puteri. Ne-am zis- ce ar fi dacă ea s-ar teme de ceea ce este? Și dacă s-ar teme că le-ar face rău persoanelor pe care le iubește. Așa am avea un personaj care fi numai iubire, Anna, și un personaj care ar fi numai frică, Elsa. Așa am ajuns să facem din Elsa un personaj mult mai îndrăgit și, în loc de eternul rău versus bine, am ajuns să creăm personaje care să întruchipeze iubirea versus frica. Și așa morala filmului a ajuns să fie că dragostea este mai puternică decât teama', a explicat producătorul filmului Frozen.

Citește și: În lumea Disney: în culisele serialelor de desene animate

Cuvintele care pot marca vieți. Cum i-au frânt inima unei fetițe de trei ani

Sursa: glamourmagazine.co.uk
Foto: hepta


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie