Cum este explicat actul sexual intr-un atlas de anatomie pentru copii

In urma cu an, o imagine surprinsa de un parinte dintr-un asa zis manual de educatie sexuala s-a viralizat rapid si a scandalizat opinia publica.

La acel moment, s-a propagat gresit informatia ca pasajul fotografiat ar face parte dintr-un manual de educatie sexuala destinat copiilor de clasa a 4-a.

In realitate insa, textul si imaginile explicite sunt cuprinse in atlasul de anatomie numit Corpul Uman, dintr-o serie de enciclopedii pentru copii, publicata de Editura Rao. Atlasul de anatomie in cauza este disponibil in librarii, si nu in scoli, asa cum initial s-a mediatizat.

Cu toate acestea, nu putem omite faptul ca textul este totusi adresat copiilor cu varste cuprinse intre 5-7 ani.

Cum este explicat actul sexual intr-un atlas de anatomie pentru copii

Iata cum suna un fragment din atlasul educativ:

„A face dragoste

Cand un barbat si o femeie fac dragoste, ei se saruta, se mangaie, se imbratiseaza. Penisul barbatului se alungeste, devine dur si se ridica.
El poate astfel sa patrunda in interiorul sexului femeii, in vagin. Este momentul marii placeri pentru barbat si pentru femeie. Cand placerea devine foarte puternica, sperma tasneste in vaginul femeii, cu milioanele ei de spermatozoizi.”

Iar daca cei mici care citesc sau carora li se citeste acest atlas nu sunt suficient de derutati de explicatiile grafice, atlasul vine si completeaza informatiile cu detalii despre ovulatie:

„Cand un barbat si o femeie fac dragoste, ei fac intotdeauna un copil?
Nu, trebuie sa fie perioada potrivita, adica atunci cand ovulul femeii este copt si se gaseste in trompa. Perioada potrivita dureaza 3 zile in fiecare luna”

Desi initial s-a mediatizat ca acest fragment ar face parte dintr-un manual de educatie sexuala, el nu face parte din vreo lectura scoalara obligatorie.

Cum este explicat actul sexual intr-un atlas de anatomie pentru copii 2

Citeste si: Cum vorbești cu copiii despre sex – ce și când le spui?

Sursa imagine: Libertatea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau