Cum gestionezi un copil violent: Mama nevoita sa apeleze la experti, dupa ce fiica de 6 ani are crize violente

O mama disperata, in varsta de 29 de ani, ce isi creste copilul singura, a fost nevoita sa apeleze la experti, dupa ce fetita ei de 6 ani a inceput sa aiba iesiri tot mai violente la adresa ei.

Lisa, o mama singura din Anglia, se lupta cu iesirile violente ale fiicei ei Demi si primea in mod regulat palme, pumni, suturi si era trasa de par de propriul copil.

In urma acceselor de furie, mama s-a ales si cu un ochi vanat

Bunica fetei, in varsta de 57 de ani, intervenea periodic pentru a le desparti pe cele doua, insa de multe ori cadea ea insasi victima nepoatei si primea la randul sau pumni si suturi de la copila.

 

Ajunse amandoua la capatul puterilor, femeile au apelat la Laverne Antrobus, un consultant educational ce are o emisiune numita Copii violenti, parinti disperati pe unul din canalele englezesti. Acesta i-a spus mamei ca e necesar sa devina mai ferma cu cea mica.

Dupa ce a vizitat familia in mai multe zile, specialistul a ajuns rapid la o concluzie.
El a explicat cum implicarea bunicii nu face decat sa o induca in eroare mai tare pe fetita, fiind cu atat mai greu pentru ea sa isi dea seama cine este adultul cu autoritate in casa.

In loc de a spune „Nu”, specialistul i-a recomandat mamei sa foloseasca tehnici de negociere si sa ofere alternative atunci cand fata are crize de furie.

Mama considera ca fetita are o latura buna si una rea

„E ca si cum cineva apasa un buton si apare altcineva, Demi-cea-rea.”

Pe parcursul emisiunii televizate, fetita a avut mai multe iesiri violente. Expertul considera insa ca mama permite ca aceste iesiri sa aiba loc.

Interventia expertului a facut o diferenta considerabila

Treptat, folosind tehnicile de negociere invatate, Lisa a inceput sa isi stapaneasca fiica si sa opreasca comportamentul violent.
Sase saptamani mai tarziu, comportamentul copilei era de nerecunoscut. Cele doua femei mai au inca de lucru pentru a elimina complet apucaturile fiicei, respectiv nepoatei, insa cel mai probabil relationarea cu ea va fi mai usoara pe viitor, in urma interventiei psihologului.

Sursa: dailymail.co.uk

Imagine: Captura Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau