Cum îl înveți să mănânce sănătos

Deși ne propunem cu toții să măncâm mai sănătos, în teorie,  în practică eșuăm în fața rafturilor cu produse cam nesănătoase. Iar ambalajele colorate și strategiile de marketing din ce în ce mai agresive transformă intenția noastră a ne hrăni sănătos într-o misiune aproape imposibilă. Cum să-l înveți pe cel mic să mănânce sănătos în aceste condiții?

Senzație de oboseală, obezitate, constipație, dureri de stomac sau de spate, răceli frecvente, infecții, schimbări bruște de dispoziție, absența concentrării, chiar ADHD – acestea sunt toate consecințele unei alimentații nesănătoase.

 

Ce prostii mâncăm

Chipsurile de cartofi (62,5% dintre consumatori le prefera), apoi chipsurile tip tortilla (56,3%), produse tip pufuleti (50%) și  covrigeii (42,1%) sunt cele mai vândute produse de tip junk food în magazinele din întreaga lume.
Americanii raman „cap de serie in privinta consumului de junk food – 80% dintre americani consuma o gustare nesanatoasa cel putin o data pe zi. Germanii se situeaza pe locul 2 in topul natiunilor amatoare de junk food, 74% dintre nemti mancand nesanatos zilnic.

Britanicii si brazilienii sunt pe locurile trei, respectiv, patru in acest top al dependentilor de junk food, conform unui studiu al Food Institute din SUA.

Vezi pe pagina următoare cine mănâncă cel mai sănătos

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie