Cum a inceput Noah, fiul Andreei Banica, diversificarea

Andreea Banica povesteste pe blogul personal cum a inceput diversificarea fiului ei Noah Andrei. Vedeta marturiseste inca de la primele randuri ca a avut multe emotii, in special pentru ca diferenta de varsta dintre copiii ei este de 8 ani.

„După 8 ani de zile am și uitat ce trebuie să-i dau unui bebeluș să mănânce.”

Andreea Banica nu s-a lasat insa descurajata si a stat de vorba cu medicul pediatru al copiilor pentru sfaturi privind diversificarea. Astfel, vedeta poveste ca a inceput diversificarea dupa varsta de 6 ani desi marturiseste ca a fost tentata sa inceapa mai devreme, totusi a ales sa nu se grabeasca.

„Puteam să încep diversificarea la 4 luni, însă m-am gândit să mai aștept puțin. A fost o alegere personală.”

La recomandarea pediatrului, primele alimente solide pe care Noah ne-a gustat au fost morcovul si dovlecelul. Andreea Banica mai poveste ca diversificarea a avut loc treptat.

„Primele alimente au fost morcovul și dovlecelul. I-am dat asta cam o săptămână și jumătate. Apoi i-am introdus brocoli, mazărea, cartoful. […] După 6 luni am introdus cărnița de pui, apoi peștele, apoi cărnița de vită. Oul l-am introdus pe la 7 luni, dar binînțeles că au fost niște alegeri personale și fiecare mamă e liberă să aleagă când îi dă bebelușul ei mâncarea și ce alimente să-i bage în alimentație. Întâi am băgat legumele, peștele, carnea, apoi fructele.”

Dupa varsta de 8 ani, Andreea Banica povesteste ca a introdus si quionoa in piureurile de fructe sau legume pe care i le serveste lui Noah.

Gandindu-se la binele copiilor lor, Andreea Banica si sotul ei Lucian, au decis sa isi faca in curte o mica gradina in care sa planteze legume pentru copii. In plus, cei doi au cumparat si cateva gaini pentru a le asigura copiilor oua proaspete si carne sanatoasa.

„…vă spun cu sufletul deschis că în urmă cu ceva timp, împreună cu Lucian am luat decizia să ne facem o mică grădiniță, unde să plantăm tot ce e necesar pentru cei mici. Și-am plantat: morcovi, ceapă, verdeață (pătrunjel, mărar, leuștean, țelină) dovlecei, roșii, cartofi, ardei, vinete.”

Luna aceasta, pe data de 16 noiembrie, Noah Andrei, fiul Andreei Banica a implinit 1 ani si a fost sarbatorit asa cum se cuvine.

 

Sursa: andreeabanica.com
Foto: Facebook.com/AndreeaBanica


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie