Cum să faci economii pe timp de criză

Perioada de recesiune prin care trece economia mondială ne-a determinat să fim mai atenţi la cheltuielile pe care le facem. Iată câteva modalităţi prin care poţi să faci economii:

Cartelă, nu abonament

Renunţă la abonamentul de telefonie mobilă în favoarea unei cartele, pe care să o încarci atunci când ai nevoie. Iar în loc să porţi discuţii interminabile la telefon, mai bine cheamă-ţi prietenele la o discuţie în parc.

De asemenea, poţi opta pentru varianta SMS, sau e-mail, atunci când vrei să comunici ceva.

 

Cumpărături inteligente

Fii atentă la achiziţiile pe care le faci, pe toate planurile! De câte ori nu ai aruncat o parte din produsele din frigider la sfârşitul săptămânii? De câte ori nu ai cumpărat produse cosmetice, deşi cele pe care le aveai acasă nu se consumaseră? Până la următoarele cumpărături, asigură-te că ai consumat tot ce ai cumpărat înainte.

Când mergi să-ţi aprovizionezi cămara, fă-ţi o listă şi ţine-te de ea! În hypermarket, înainte de a pune produsele în coş şi a merge la casă, verifică dacă preţul afişat corespunde cu realitatea.

 

Ai grijă la promoţiile false!

Se poate întâmpla ca aşa-zisele produse gratis să te coste mai mult! Verifică gramajul, termenul de garanţie al produsului şi preţul iniţial.

Pe de altă parte, chiar dacă la două produse cumparate, al treilea este gratis, tot vei scoate mai mulţi bani din buzunar. Gândeşte-te dacă chiar ai nevoie de trei produse în următoarea perioadă.

 

Evită cardurile de credit!

Băncile se întrec în oferte, care de care mai atrăgătoare (la prima vedere) pentru cardurile de credit. Dacă nu există o nevoie urgentă, este mult mai înţelept, în această perioadă, să nu achiziţionezi niciun card de credit, pentru că tentaţia de a cheltui în exces este mare, iar suma de returnat băncii îţi va goli buzunarele.

 

Ia-ţi pachet de acasă la job

În loc să dai banii pe mâncare la locul de muncă, mai bine îţi aduci un pachet cu bunătăţi de acasă. Iar dacă ai timp şi încă nu găteşti, cumpăra-ţi câteva cărţi de bucate şi apucă-te de treabă!

Mâncarea gătită te va ajuta să faci economii, pentru că te va costa mai puţin decât cea de la cantină sau fast food.

Cumpără mai multe legume şi fructe, pentru că sunt mai ieftine şi mai sănătoase decât carnea. În felul acesta vei avea grijă şi de sănătatea ta.

 

Nu risipi apa şi energia!

Obişnuieşte-te să închizi imediat după ce te-ai spălat robinetul la duş, sau la bucătărie.

Stinge lumina în camerele în care nu stai, nu lăsa deschise în acelaşi timp computerul, televizorul, laptopul, etc., pentru că excesele te vor costa!

 

Citeşte mai multe aici

Foto: shutterstock.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie