Cum să faci iaurt de casă

Nu e greu să faci iaurt de casă. În plus, știi ce ai pus în el și că l-ai pregătit în condiții de igienă.

O cură cu iaurt te ajută să întărești sistemul imunitar. Bacteriile din acidul lactic acționează ca un antibiotic puternic și stimulează organismul pentru a produce anticorpi și celule ucigașe. Studiile demonstrează că cei care mănâncă mult iaurt sunt feriți de gripe și chiar de anumite forme de cancere. Pentru ca iaurtul să-și facă efectul de aliment-medicament, este necesar să consumi cel puțin 220 g zilnic.

Lasă să dea în clocot un litru de lapte proaspăt, apoi răcește-l până la 40 de grade. Amestecă în lapte un pahar de iaurt (nepasteurizat), apoi toarnă laptele într-un castron, acoperă-l și lasă-l 10-12 ore la temperatura camerei. După aceea, pune iaurtul la rece. Dacă prepari astfel un iaurt de casă vei vedea că este delicios și el își va păstra vii culturile de bacterii prietenoase.

În ciuda părerii generale că lactatele îngrașă, dacă mănânci iaurt de casă, slăbești. Calciul organic din iaurt, uțor asimilabim de cître organism, ajută la arderea accelerată a caloriilor depozitate în țesuturile grase.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete culinare