Cum să faci o fustă tutu în trei pași simpli, fără mașină de cusut | VIDEO

Fustițele tip tutu sunt foarte populare în ultimii ani, atât în rândul fetițelor, cât și în rândul mămicilor.

Dacă nu îți permiți să cumperi una, dacă nu găsești una pe placul tău sau dacă pur și simplu vrei să-i faci o surpriză micuței tale, poți face singură, acasă, o minunăție de fustă tutu, fără prea mare bătaie de cap.

Nu ai nevoie de prea multe lucruri și nici materialul pe care îl cumperi nu e prea scump. Nu trebuie să ai mașină de cusut nu ai ce face cu ea în acest caz. Și, cel mai important, poți face fustița exact ce culoare dorești tu. Sau poți combina mai multe culori.

Pentru a face acasă o fustă tutu, ai nevoie de următoarele:

  • aproximativ 2 metri de tul – depinde foarte mult de lățimea lui și de cât de amplă vrem să fie fusta. Dacă spre exemplu găsim rolă de tul ca în video de mai jos, atunci va fi nevoie de mult mai mult de 2 metri.
  • un elastic lat, suficient de lung cât să cuprindă talia fără a fi prea strâns
  • ață și ac pentru a coase elasticul

Realizarea fustei este foarte simplă:
1. Punem elasticul în jurul taliei. Nu trebuie să fie prea strâns. Apoi îl tăiem atât cât este nevoie, după care coasem capetele unul de celălalt. Asta este singura dată când avem nevoie să coasem ceva.
2.Apoi tăiem fâșiile de tul. Lățimea acestora trebuie să fie de aproximativ o palmă. În ceea ce privește lungimea trebuie să fim atente la măsurătoare. Luăm în calcul lungimea fustei, înmulțim cu doi și mai adăugăm 2,5-3 centimetri. Dacă spre exemplu lungimea este de 20 de centimetri, avem de nevoie de fâșii de tul de 42,5-43 de centimetri.

3.Luăm fiecare fâșie de tul și o punem pe rând pe elastic. Primele fâșii le înnodăm pentru a fi stabile, pe următoarele le prindem ca în imaginile din video de mai jos. Este adevărat că este nevoie de ceva răbdare pentru a prinde toate fâșiile, dar rezultatul final merită efortul.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din _headline