Cum sa iti cresti copilul in functie de zodia in care s-a nascut

A creste copii nu-i lucru usor, indiferent de zodia copilului tau. Astrologia te poate ajuta insa, ghidandu-te in acest proces.

Poate te intrebi cum de, din doi parinti agitati a iesit cel mai linistit copil sau, dimpotriva din doi mutulici a iesit un copil foarte vorbaret. Arunca un ochi si la zodie! Uite cum sa iti cresti copilul in functie de zodia in care s-a nascut!

Copil din zodia Berbec

(21 martie-19 aprilie)

Copiii Berbec vin adesea pe lume tacuti si retinuti. Apoi isi descopera vocea si sa te tii! Copiii berbec au nevoie de multa atentie si simt nevoia de a avea reflectoarele pe ei.
Din pricina faptului ca Berbecul e un semn zodiacal masculin, juniorii nativi berbec isi vor favoriza tatal, ca adult preferat.

Sunt activi si energici, motiv pentru care trebuie sa tii un ochi permanent pe ei. Sunt predispusi la mici accidente si e posibil sa se loveasca mai usor decat alti copiii.
E esential sa te asiguri ca fiecare colt al mobilei e rotunjit, pentru a preintampina incidentele.

Cand vine vorba de mancare, copilul Berbec e mofturos si mai degraba ar manca acelasi fel de mancare pentru mai multe zile, decat sa isi schimbe gusturile.

Trucuri pentru cresterea unui copil Berbec

Copiilor Berbec le place sa-si puna mintea la contributie devreme. Asadar, inarmeaza-te cu puzzle-uri si jocuri educationale pentru a-i putea satisface dorinta de exercitiu mental.

Baieteii Berbec sunt brutele zodiacului, deci au nevoie de jucarii de plus pe care sa-si descarce energia.

Le plac masinutele, mai ales cele de curse, destinate vitezei.

Copiii Berbec, desi sociabili, au nevoie si te momente de singuratate, in care se retrag in privat si prefera sa se joace singuri. Nu ii forta sa se joace si cu alti copii, daca nu vor.

In raport cu ceilalti copii, Berbecul isi va impune punctul de vedere. E leader innascut si intotdeauna va fi cel care organizeaza joaca.

Iubesc aprecierea, asa ca aplauda-i si lauda-i ori de cate ori merita. Rasplateste-i, insa cu moderatie, deoarece poate deveni foarte usor o obisnuinta.

Sunt temperamentali si e posibil sa te trezesti cu crize de furie cand ti-e lumea mai draga. Invata-l cat mai devreme sensul cuvantului „nu”.
Pe cat posibil, incearca sa le explici de ce „nu”, deoarece le place sa inteleaga motivatia din spatele unui refuz.

Copil din zodia Taur

(20 aprilie-20 mai)

Bebelusul Taur nu va avea nevoie de mari eforturi pentru a-l pune la somn. Ii place sa doarma cat e ziua de lunga.
Ai grija sa fii pe faza cand copilul Taur da semne de foame, oboseala sau energie, caci in scurt timp incep si sa se manifeste zgomotos.

In general insa, sunt tare simpatici si relaxati.

Trucuri pentru cresterea unui copil Taur

Du-i cat mai des in parc. Taurul este o zodie de pamant, astfel ca juniorii nascuti sub acest semn iubesc timpul petrecut afara.

Inscrie-l la o activitate sportiva ce se desfasoara afara, precum fotbalul sau tenisul, si sigur va prospera.

Copiii Taur au o inclinatie catre muzica, deci asigura-te ca le dai macar o jucarie-instrument muzical. Asteapta-te si la recitaluri prelungi in baie, la dus.

Copilul Taur este posesiv, motiv pentru care va prefera sa se joace cu fratii mai degraba decat cu altcineva. Daca e singur la parinti, isi va gasi rapid un prieten bun, care sa joace rol de frate in viata lui.

Invata-i devreme regulile despre lovitul alora, deoarece Taurul junior adora sa dea in ceilalti.
Le place sa se simta utili, deci da-le sarcini pe masura lor cat mai devreme posibil.
Aprecierea ii motiveaza, deci apreciaza-le vocal ajutorul.

Pot fi foarte incapatanati, insa trebuie sa fii ferma in privinta regulilor. Adesea trebuie sa le repeti de mai multe ori pana sa inteleaga o data.

Copilul din zodia Gemeni

(21 mai-20 iunie)

Felicitari, ai un copil cu trasaturi de geniu! Copiii Gemeni sunt nascuti cu abilitati deosebite, fie ca vorbim de talent muzical, sau capacitatea de a vorbi sau a citi devreme.

Indiferent de caz, nu te vei plictisi cu un junior Gemeni. Sunt extrem de curiosi, asa ca acopera din timp toate prizele.
Guvernati de Mercur, Gemenii sunt vorbareti si ii vei surprinde adesea vorbind singuri sau cu un prieten imaginar.

Trucuri pentru cresterea unui copil Gemeni

Copiii Gemeni au inclinatii catre abilitatile tehnice. Multi dintre ei se pricep sa foloseasca un calculator, insa cad prada usor dependentei de jocuri video.
Pot avea inclinatie si catre teatru, caci se pricep de minune sa imite.
Copilul Gemeni prinde mai usor decat alti copii alte limbi, deci o limba straina prezentata devreme ar putea fi usor invatata.
Le place la nebunie sa fie in grupuri de copii de aceeasi varsta, iar din acest motiv se va descurca fara probleme la cresa sau gradinita.
Nu accepta usor o regula sau o impunere a parintelui. Trebuie sa fii pregatit sa raspunzi argumentat la fiecare intrebare, caci le place logica si le place ca lucrurile sa aiba sens.
Sunt nehotarati si au nevoie ca parintii sa le traseze din start linii cat mai ferme, in care ei sa poata oscila dupa bunul plac.
E posibil sa nu aiba rezultate grozave la toate materiile, intrucat tind sa se dedice unui singur domeniu, cel care ii pasioneaza cel mai mult.
Mustreaza-i cand ii prinzi cu minciunele. Stiu foarte bine cum sa manipuleze folosind cuvintele si nu se vor feri sa o faca.
Invata-i despre puterea cuvintelor si incurajeaza-i sa spuna adevarul.

Vezi si celelalte zodii pe pagina urmatoare!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale