Cum să treci peste o despărțire în prag de Sărbători

Psihologii ne spun că sfârșitul de an este perioada în care relațiile sunt cele mai vulnerabile. Presiunea de a petrece timp cu familia (din care face parte și mama soacră…), goana după cadouri, frustrarea ta că soțul niciodată nu te ajută la trebuile casei – toate încearcă din greu relația de cuplu la final de an. Iar dacă tocmai te-ai despărțit, toți brazii împodobiți și toate urările de Crăciun Fericit ți se par o ironie amară. Cum să treci peste o despărțire în prad de Sărbători? Uite 3 trucuri care funcționează

1. Nu sta singură în casă

Între a merge singură la Praga în excursia-supriză pe care ai planificat-o cu grijă pentru soțul tău (pe atunci) și a rămâne singură în casă, alege prima variantă! Sigur, vei plânge de câteva ori când la aerport vei fi întrebată unde este soțul și când recepționera de la hotel se va uita mirată că ai apărut de una singură, dar crede-ne, e o variantă mai bună. Ai nevoie de o schimbare de peisaj, pentru a procesa ceea ce tocmai ți se întâmplă și nu vrei să dai nasul cu toți prietenii și cunoscuții care să-ți strecoare cuvinte de consolare printre sarmale și piftii.

 

2 Redecorează

Oricum ai făcut ceva mutări prin sufragerie, pentru a face loc bradului. Așa că poți să faci și alte schimbări, care să te ajute să vezi că schimbarea poate fi bună – chiar dacă încă ai nevoie de timp pentru a vedea asta.

Faptul că te desparți de cineva nu înseamnă că nimic nu a fost adevărat sau că ai pierdut timpul. Pur și simplu, fiecare om care vine în viața noastră are un rol, iar când acesta se termină, drumurile se despart.

Când lucrurile au ajuns la final este bine să redecorezi și ca un gest simblolic – să lași loc pentru lucruri noi să se întâmple. Asta nu înseamnă să arunci la gunoi lucrurile legate de el (pune-le, deocamdată, în niste cutii, pe care să le ascunzi bine în debara, până când procesezi ruptura). Anii petrecuți împreună fac parte, totuși, din viața ta. Nu-i arunca la gunoi!

 

3. Lasă-te purtată de val

Dacă există o parte bună la o despărțire în prag de Sărbători este că precis mai sunt și alții în situația ta. Toate prietenele singure care erau îngrozite de gândul unui alt Crăciun la singular te vor primi cu brațele deschise. Și pentru că ele sunt mai vechi în clubul singurătății, s-ar putea chiar să te distreze să fii în preajma lor. Ieșiți în oraș, dansați, distrați-vă! Ține minte că ești tânâră, frumoasă, sănătoasă și…LIBERĂ!

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie