Cum îl scapi de viermi intestinali

Cum scapi de oxiuri, giardia și alți viermi intestinali, fără să iei medicamente? Aceste remedii naturiste pentru viermisori sunt încercate și recomandate de către adepții medicinei alternative.

Cele mai eficiente remedii naturiste pentru viermisori

Îți prezentăm o lista cu cele mai eficiente remedii naturiste pentru viermisori, recomandate de adeptii medicinei alternative naturiste.

Lapte cu usturoi

Pune într-o cană cu lapte cal (spre fierbinte), 4 căței de usturoi, zdrobiți în prealabil. Amestecă bine și bea pe stomacul gol (de preferat, dimineața). Tratamentul trebuie ținut timp de 0 lună și dă rezultate în combaterea și prefenirea infecțiilor cu giardia, oxiuri, tenie.

Urzică în oțet de mere

Fierbe o mână de urzici tăiate mărunt în oțet de mere (200 ml) amestecat cu o jumătate de linguriță de sare. Strecoară amestecul și mănâncă-l ca atare, când s-a răcit. Viermii mor și se elimină natural în 2-3 zile.

Ulei de leurdă

Se iau, o dată la 3 zile, 3 linguri de ulei de leurdă pe stomacul gol. Tratamentul se efectuează pe perioada unei luni întregi.

Infuzie de cimbru

Remediul este potrivit doar pentru adulți: Se face o infuzie de cimbru (aproximativ 50 de g) într-un litru de apă și se bea lichidul ca atare, în decursul unei zile. Se repetă tratamentul timp de 3 zile.

 

Cum știi să are viermi intestinali:

Viermii intestinali pot provoca mâncărimi intense în jurul anusului şi uneori în zona genitală, în unele cazuri şi dureri. Totuşi, unii copii nu prezintă deloc simptome şi boala poate trece neobservată un timp. Poate avea viermișori dacă

  • doarme agitat  (mâncărimea se accentuează în timpul nopţii)
  • își pierde pofta de mâncare
  • are dureri sau arsuri în timpul micţiunii
  • face des pe el enurezis
  • îl doare burtica

Înainte de a administra copilului aceste remedii naturiste pentru viermișori, cere și sfatul medicului pediatru!

Foto: Shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau