De ce avem nevoie pentru ca micuții noștri să aibă camere de copii ca de vis?

Câți dintre noi nu au visat în copilărie să aibă camere de copii ca rupte din paginile basmelor? Cu siguranță că mulți și, în special, cei care nu au avut. Ei bine, părinții care nu au avut propriile camere de copii amenajate astfel, cu siguranță că își doresc pentru copiii lor un astfel de mediu plăcut.

E important să știm să amenajăm camere de copii pentru micuții noștri, din moment ce dormitorul este locul în care își petrec marea majoritate a timpului, dormind, jucându-se, învățând. Astfel, există camere de copii aranjate cu o asemenea atenție și dăruire, încât atmosfera obținută nu este doar una feerică, de basm.

Ele reușesc, în plus, să stimuleze concentrarea celor mici, în special în momentele de studiu; de asemenea, camerele trebuie să aibă și un aspect liniștitor, astfel încât copilul să nu fie agitat.

Vă propunem, prin urmare, câteva elemente pe care le-ați putea achiziționa și câteva aspecte pe care ar trebui să insistați pentru a obține camere pentru copii ideale pentru micuții dumneavoastră. În momentul de față, acest lucru se poate realiza fără o cheltuială enormă, întrucât o mare parte din aspectul jucăuș e dat de culorile și accesoriile menite a fi folosite în camere pentru copii.

            Așadar, un prim pas important e acela de a alege o culoare pentru pereți liniștitoare, în momentul în care începem să decorăm camere pentru copii. Dintre culorile liniștitoare, vă sugerăm nuanțele de crem, de beige, un alb murdar, eggshell. Desigur, acestea sunt culori potrivite în orice cameră căreia dorim să îi oferim o atmosferă liniștită.

Fiind, totuși, vorba de camere pentru copii, ar fi indicat să adăugăm și o pată de culoare, care să stimuleze energia și zburdălnicia celui mic. Alegerea unor pete de culoare trebuie făcută cu mare grijă, astfel încât acestea să nu disturbe aspectul liniștit.

Potrivite unor camere de copii ar fi nuanțele de bleu, de vernil, de galben. Acestea se numără, de asemenea, printre culorile care sunt folosite pentru a stimula și spori capacitatea de concentrare, fiind utilizate inclusiv în marile biblioteci ale lumii.

Apoi, ar trebui să ținem cont de faptul că mobilierul ales în unele camere pentru copii nu este dintre cele mai jucăușe cu putință. Desigur, o dublă investiție – atunci când copilul e mic și atunci când el crește – nu este ceva ce ar putea suporta financiar oricine. Trebuie, totuși, să folosim mobilier a cărui culoare să se potrivească cu cea a pereților.

De asemenea, un mobilier potrivit unor camere pentru copii este unul care să servească nevoilor celor mici. Astfel, trebuie să fie vorba de un mobilier practic și care să ocupe, în același timp, cât mai puțin spațiu, pentru ca micuțul să aibă cât mai mult loc pentru joacă.

Mobilierul trebuie să fie practic, în sensul în care să permită depozitarea cu ușurință a jucăriilor, cărților și hainuțelor copilului. Chiar dacă nu alegem o culoare extrem de jucăușă pentru mobilierul unor camere de copii, e absolut necesar ca între acesta și culoarea pereților să există un anumit echilibru.

Nu în ultimul rând, cine nu și-a dorit să fie înconjurat de prietenii săi din basme în timpul copilăriei? Este ideal să ne putem pune în pielea micuților și să le oferim o atmosferă plăcută, căutând tot soiul de accesorii hazlii, precum stickere, tablouri, postere realizate tocmai pentru ca dumneavoastră să puteți decora niște camere pentru copii ideale, astfel cum le-au visat micuții dumneavoastră.

 Prin urmare, putem afirma că, indiferent de buget, există anumite repere generale în funcție de care ne putem orienta atunci când decorăm camere pentru copii, astfel încât micuții să simtă că trăiesc într-o lume a basmelor.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau