De ce bărbații înșală?

De ce bărbații înșală? Toți bărbații înșală? Al meu mă înșală? Toate ne punem aceste întrebări, dar nu dorim de fapt, să aflăm răspunsurile. Când bărbații înșală,  noi, cele care auzim povestea de la vreo prietenă, de la vreo colegă, ne grăbim să concluzionăm ca respectivele nu se mai îngrijeau, se îngrășaseră prea tare sau nu-i mai acordau atenție săracului om.

Dar există femei foarte frumoase și care nu depășesc cu un kilogram numărul celor care care le aveau când au îmbrăcat rochia de mireasă și totuși barbați înșală și astfel de femei. De ce înșală bărbații?  Pentru că se plictisesc, pentru că au avut în propriul tată un model în acest sens, pentru că se simt neglijați, pentru că le este teamă de bătrânețe, pentru că vor să-și verifice (ca și noi, de altfel) puterea de seducție pe altă 'căprioară' decât pe cea cucerită deja (soția), pentru că se simt emasculați de o soție prea puternică și au nevoie să se simtă bărbați. Din toate aceste motive, luate separat sau împreună, plus 101 altele, probabil.

Cam toate poveștile femeilor pe care bărbații lor le-au înșelat seamănă – nu pentru ca ar avea același tipar – (deși în multe povești numitorul comun este cea mai bună prietenă a soției sau vreo secretară fâșneață de la birou), ci pentru că toate femeile pe care bărbații le înșală sunt complet luate prin surprindere.

 

Ce ar trebui să îți dea de gândit:

 

  • insala 1Dacă tu ți-ai cunoscut actualul soț pe vremea când era într-o altă, probabilitatea ca el să perpetueze comportamentul duplicitar este destul de mare.
  • Dacă a fost ceea un mare Don Juan,nu facem decât să ne amăgim cu iluzia că noi vom reuși să-l schimbăm.
  • La fel, dacă ne-am luat un soț „independent', care consideră absolut normal să își continue viața pe care o ducea ca burlac, și în fiecare seară iese la beri 'cu băieții', nu terbuie să fim mari scenariste, ca să ne dăm seama că acel bărbat este unul 'cu risc' crescut și că-l vom pierde destul de repede

 

De ce mărturisesc bărbații care înșală?insala 3

Ați văzut prin filme sau vi le-au povestit alții, scene amuzante în care chiar și prins asupra faptului, bărbatul a rostit stupida replică 'Nu e ce pare a fi'. La școala la care pare că merg toți bărbații, aceasta este probabil o primă lecție: Nu recunoști nimic, nici măcar când soția te prinde în flagrant.

Dacă un bărbat care a înșelat mărturisește acest lucru o face de obicei pentru că resursele lui de a investi în relația din care deja a plecat s-au epuizat.

De multe ori bărbații care înșală dau suficiente semnale că nu mai sunt în relație cu noi, dar noi alegem să ignorăm toate acestea. Poate pentru că femeiele aruncă destul de des și de ușor amenințarea 'Gata, divorțăm!'

 

Ce mai poți face când bărbații înșală

Fiecare cuplu are durata lui de viață. O relație este ca un organism viu, spun psihologii. Ea îmbobocește, înflorește și se usucă, mai devreme sau mai târziu, în funcție de cât de bine știm să o îngrijim. De obicei, infidelitatea este nu neapărat motivul, cât pretextul de a rupe cuplul, pe care nici unul , nici altul dintre soți nu-l mai putea duce. (Citește și Divorț: 3 înterbări la care să-ți răspunzi înainte să te desparți)

Dacă bărbatul care înșală a rămas încă în casă, atunci poate fi găsită o cale de a vindeca relația, spun psihologii. Atunci încă este momentul în care se poate merge la terapia de cuplu și aceasta poate funcționa. În momentul în care (cu mărturisirea că a înșelat sau nu), părăsește locuința, zarurile au cam fost aruncate…


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie