De ce e bine să alăptezi

Știi deja că laptele matern este alimentul cel mai bun pe care natura l-a conceput pentru bebelușul tău. Dar știi de ce mai este bine să alătezi?Dacă alăptezi, întărești imunitatea bebelușului tău (anticorpii din laptele mamei transmițându-se bebelușului) și îi oferi toți nutrienții de care are nevoie să se dezvolte armonios. Bebelușii alăptați sunt ceva mai inteligenți decât cei hăniți cu formulă (dacă ar fi să le luăm după studii) și se îmbolnăvesc mai rar. Dar alăptarea are o mulțime de beneficii și pentru mamă. Uite 4 beneficii pe care le ai atunci când alăptezi.

Ești ferită de cancer

Studiile arată că dacă alăptezi, minimizezi riscul de canver mamar și ovarian, dar și riscul de declanșare a osteoporozei sau sclerozei multiple.

Te refaci rapid

Când alăptezi, organismul secretă oxitocină, care declanșează contracții musculare ce ajută la refacerea mai rapidă a musulaturii și retragerea uterului și miniminează riscul de hemoragii.

Slăbești mai repede

Dacă alăptezi, revii mai ușor la forma dinaintea sarcinii – grăsimile acumulate se topesc, pur și simplu, atunci când alăptezi, chiar în condițiile în care consumul caloric este ceva mai crescut. Nu te baza însă doar pe alăptat pentru a slăbi!

Scapi de depresia postnatală

Când alăptezi, contactul direct piele pe piele, cu bebelușul îi ajută atât pe mamă, cât și pe copil să formeze acea legătură pe care americanii o numesc bonding și care are beneficii semnificative psihoemoționale pentru cel mic, dar și pentru mamă, ferind-o de depresia postnatală. Nu numai contactul direct are un rol important în crearea bondingului, ci și mirosul pe care mama și bebelușul și-l recunosc. Studiile arată că nou-născuții apropiați de diferite mămici o recunosc instinctiv pe mama lor, dacă au avut ocazia să o simtă măcar o dată după naștere.

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin