De ce imi iubesc sotul mai mult decat copiii

Amber Doty, sotie si mama a doi copii, a povestit de ce isi pune intotdeauna sotul pe primul loc si nu copiii.

La prima vedere poate parea un gest ciudat pentru o mama, poate chiar egoist, insa povestea pe care o spune se contureaza pe masura ce descrie anumite ganduri si sentimente, iar in final, se contureaza si raspunsul al intrebarea: de ce ar face asta?

Iata ce povesteste Amber: „La mai putin de o luna dupa ce eu si sotul meu ne-am casatorit, m-am trezit tinand in mana un test de sarcina pozitiv.

La 8 luni si jumatate de la casatorie, in timp ce inca ne obisnuiam cu noile roluri de sot si sotie, am devenit mami si tati.

Nu spun ca fiul nostru nu a fost planificat, pentru ca amandoi ne doream sa ne intemeiem o familie, insa ce vreau sa spun este ca sa devii mama in acelasi an in care ai deveni sotie necesita ceva tarie si putere.

Primul an din viata fiului nostru a fost cel mai dificil an al casniciei noastre si a fost de asemenea si anul in care am invatat o lectie valoroasa: sotul meu trebuie sa fie mereu pus inaintea copiilor nostri.

Nu ma intelegeti gresit, imi iubesc copiii si as face orice pentru ei, insa imi iubesc mai mult sotul.

Cand am impartasit aceste sentimente cu prietenii apropiati reactiile au fost in general de revolta, soc si groaza, mai ales ca ceea ce spun eu contravine legii de aur a maternitatii, care spune ca pentru a fi un parinte bun trebuie sa sacrifici tot pentru fericirea si bunastarea copiilor.

Sa iti lasi deoparte nevoie pentru cele ale copiilor este regula de aur insa eu nu cred ca lucrurile stau asa.

Pentru unii parinti, ideea ca cei mici sunt pe locul doi pare incredibila. Intr-un sondaj realizat pe YourTango.com, mai bine de jumatate din respondenti au considerat ca sotiile ar trebui sa isi puna sotii inaintea copiilor.

Nu exista nicio indoiala ca legatura dintre mama si copii este una ce nu poate fi contestata niciodata, insa eu vad in faptul ca investesc in relatia cu sotul meu, un beneficiu pentru intreaga mea familie, care include si copiii.

Faptul ca il pun pe primul loc pe sotul meu scade considerabil riscul de aparitie al divortului, ceea ce face sa creasca sansele ca micutii nostri sa creasca intr-o familie biparentala.

Cred cu tarie ca modelarea unei relatii sanatoase pentru copiii nostri pune baza fundatiei pe care o vor folosi sa isi creeze legaturi atunci cand vor fi mari.

Din punctul meu de vedere, eu si sotul meu suntem primele exemple de ceea ce inseamna o casnicie fericita. Copiii nostri invata cum trebuie sa ii trateze pe cei din jur si ce sa se astepte la cei din jur, privindu-ne pe noi.

Cred ca faptul ca sunt crescuti intr-o casa in care parintii se iubesc, se respecta si se valoreaza reciproc, este cheia pentru dezvoltarea lor armonioasa. Pentru mine, asta inseamna sa imi pun sotul inaintea copiilor.

Cu foarte putine exceptii, copiii nu au ce cauta in patul nostru seara. Daca nu ne permitem decat o vacanta pe an atunci plecam singuri in vacanta, fara copii si nu am niciun sentiment de vinovatie sa rog familia sa ne ajute cu copiii atunci cand vrem sa iesim doar noi doi in oras pentru a putea discuta ce vrem, mai putin despre copii.

In cativa ani, copiii nostri vor pleca de acasa si atunci cand o vor face, vreau sa sarbatoresc faptul ca am facut o treaba buna, alaturi de iubitul meu, nu sa stau intr-o casa in care este brusc liniste, alaturi de o persoana care mi-a devenit straina, din cauza anilor in care m-am concentrat pe copiii si ne-am indepartat unul de celalalt.”

Sursa: popsugar.com
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie