De ce nu a mai putut Antonia să-și alăpteze copilul: ”A suferit, dar a trecut”

Antonia și Alex Velea trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, iar venirea pe lume a băiețelului lor a fost ca o rază de lumină pentru ei. Cântăreața l-a născut pe Dominic în luna decembrie a anului trecut, prin cezariană, și a fost nevoită să renunțe la alăptat la scurt timp după naștere.

Pe chipul lui Alex Velea se poate citi fericirea ori de câte ori vorbește despre micuțul Dominic. Chiar și atunci când povestește despre problemele pe care el și iubita lui le-au întâmpinat de la nașterea băiețelului, artistul o face cu zâmbetul pe buze. El a explicat de ce Antonia nu a mai alăptat natural copilul, la doar o lună după naștere. Ca în cazul multor proaspete mămici, cântăreața a ajuns să facă 'furia laptelui', așa cum este denumită în termeni populari mastita.

'Ne-am împărțit sarcinile în mod egal. Ce face ea, fac şi eu. Îl spălăm, îl schimbăm. De exemplu, pentru că mi-e frică să-l ţin în cădiţă, eu sunt responsabil cu bureţelul, să îl spăl. Scutece știu să schimb încă dinainte de a se naşte, pentru că am exersat într-o emisiune. Prima dată l-am prins invers, dar apoi am învăţat (râde). Este un copil liniștit și mă descurc cu el.


Dominic mănâncă din trei în trei ore. Antonia după prima lună nu a mai alăptat, a făcut furia laptelui. A suferit un pic, dar a trecut.

Sunt un bărbat fericit, un om împlinit. Mi-am dorit de mult timp să am un copil şi consider că a venit la vârsta potrivită și cu femeia potrivită. E frumos să-ți ții copilul în brațe, are pielea caldă şi moale' a povestit Alex Velea, încântat de tot ceea ce înseamnă viața de tătic.

Ce este mastita sau 'furia laptelui'

Această afecțiune, cunoscută și ca febra laptelui, este rezultatul unei inflamații a sânilor ce se dezvoltă, de regulă, în primele trei luni de alăptare. Mastita poate fi cauzată de bacterii- germeni transmiși din gura copilului sau de pe suprafața sânului în țesutul glandular- sau poate fi rezultatul unei cantități de lapte rămasă în canalele din sâni, insuficient golite de bebeluș.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Vedete si copii