De ce vara se nasc cei mai multi copii

Pe perioada verii si la inceputul toamnei, se inregistreaza cel mai mare numar de nasteri, in special in ziua de marti. Iata de ce!

Lunile iulie si august sunt cele mai populare luni ale anului in ceea ce priveste nasterile, conform CDC (Centrului de Control si Prevenire a Bolilor, din SUA).

Numai in Statele Unite, se nasc, anual 3,9 milioane de copilasi dintre care, 353.000 se nasc in luna august, in timp ce in luna iulie, se inregistreaza aproximativ 349.000 de nasteri.

Va intrebati poate, de ce apare aceasta tendinta a cresterii numarului de nasteri in lunile de vara si inceputul toamnei. Se pare ca responsabile sunt acele luni de vara calduroase, care impiedica multe cupluri sa aiba relatii sexuale la fel de des cum o fac in lunile friguroase.

Mary Jane Minkin, medic specializat pe obstetrica-ginecologie si profesor la faculatate de medicina Yale, a declarat ca a observat acest tipar al nasterilor sezoniere si se pare ca oamenii tind sa aiba mai putine relatii sexuale in lunile de vara, din cauza caldurii.

O teorie revolutionara sugereaza ca daca daca cei mici sunt conceputi toamna sau iarna, acestia se vor naste in perioada anului in care diversitatea alimentara este mult mai mare si astfel au mult mai multe sanse de supravietuire. Aceasta teorie ar putea explica si de ce sperma tine sa fie mai sanatoasa in lunile de iarna, conform unui studiu publicat in Jurnalul American de Obstetrica si Ginecologie, in 2013.

In ceea ce priveste ziua saptamanii in care se nasc copiii, un studiu efectuat de CDC in anul 2013, arata ca ziua de marti este cea mai populara, cu o medie de 12.323 de nasteri pe zi, urmata indeaproape de ziua de joi, cu 12.064 de nateri si de ziua de miercuri cu 12.037 de nasteri.

Conform CDC, indiferent de modul in care se naste copilul, fie ca este vorba de spre cezariana sau nastere naturala, in general nasterile se intampla in prima parte a zilei.

Sursa: yahoo.com
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere