Ce este în mintea bebelușilor atunci când zâmbesc

Oricărui părinte i se topește inima atunci când bebelușul îi zâmbește și cred ca majoritatea s-au întrebat la un moment dat de ce zâmbesc bebelușii.

Dacă te-ai întrebat vreodată ce este în mintea micuțului tău atunci când zâmbește, ei bine, se pare că un studiu realizat cercetători de la Universitatea California ar deține răspunsul la această întrebare.

Iată de ce zâmbesc bebelușii

Potrivit studiului, bebelușii zâmbesc atunci când vor ca persoana din fața lor să le zâmbească la rândul ei și fac ceea ce cred ei că este mai bine pentru a vedea fețe zâmbitoare o perioadă mai îndelungată.

'M-am întrebat mereu dacă fiica mea vrea să comunice cu mine atunci când zâmbește', a declarat unul dintre cercetătorii care au coordonat acest studiu.

'Se pare că am avut dreptate, nu a fost doar o dorință a mea ca părinte. De la vârsta de 4 luni bebelușul este capabil să zâmbească cu un scop anume. În cadrul cercetării noastre, mamele au încercat să afișeze un timp mai îndelungat un zâmbet pe față, iar bebelușii lor au încercat de fiecare dată să le facă pe cele care le-au dat viață să prelungească timpul de zâmbit', a mai spus specialista de la Universitatea California.

Cum obțin bebelușii ce-și doresc

Potrivit studiului, se pare că micuții au încă de la patru luni tehnici sofisticate de a obține ceea ce își doresc.

Cercetătorii susțin că bebelușii vor să obțină cu un minim de efort, un zâmbet cât mai scurt, un maxim de rezultate, adică o perioadă mai lungă în care mama le zâmbește. Pentru asta, micuții sunt experți în ceea ce specialiștii numesc 'timpul de așteptare cu maximă eficiență', timp în care puii de om se folosesc de contactul vizual cu mama lor pentru a prelungi zâmbetul acesteia.

Citește si:
Bebelușii sunt mai inteligenți decât se credea. Ei știu cum să le facă pe mame să zâmbească mai mult

Sursa: newser.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul