De mici…vedete mari

Sunt celebri si au castigat o avere la varsta la care altii se joaca in fata blocului si vor in fiecare zi cate o jucarie noua. Dar faima lor are un pret, pe care unii il platesc in rate tot restul vietii lor.

Pentru cei ce cred ca Shirley Temple este o bautura nealcoolica – ei bine, se insala. Este adevarat ca trecerea ei prin Cetatea Filmului, Hollywood, a fost la fel de spumoasa precum o bautura racoritoare, dar Shirley Temple a fost si ramane cel mai faimos copil din toate timpurile, fetita cu cele mai frumoase bucle si cel mai fermecator zambet din istoria filmului.

Se apropie de 80 de ani si, cu toate astea, lumea nu-si aminteste decat de veselia si dulceata pe care le avea la sase ani. Trei ani la rand (in 1936, 37 si 38), a „spart box-office-urile americane si a „batut actori consacrati precum Gary Cooper si Clark Gable. La sase ani a fost cea mai tanara prezentatoare a Oscarurilor.

Coafura a fost semnata, ca intotdeauna, de mama ei, Gertrude Temple, care ii facea in fiecare zi fix 56 de bucle. La o varsta la care alti copii invata alfabetul, Shirley era o vedeta internationala, care castiga bani suficienti sa-i ajunga pentru o viata. Exista insa si un dar…

Tot sase ani a fost varsta la care a incetat sa mai creada in Mos Craciun. Mama ei a dus-o sa-l vada intr-un mall si, spre surprinderea ei, Mosul i-a cerut un autograf! Poate ca acesta a si fost motivul real care a indepartat-o de Hollywood (lipsa unei vieti private, nu faptul ca a incetat sa creada in Mos Craciun).

Oricum, spre deosebire de alti copii-vedeta, Shirley nu si-a ratat viata. Dimpotriva, a fost intotdeauna o invingatoare: a reusit sa castige o lupta ingrozitoare cu o boala necrutatoare, cancerul, si a fost pana acum cativa ani ambasadoarea Statelor Unite in tari precum Ghana sau (fosta) Cehoslovacie.

Chiar daca a iesit din lumea filmului, toata viata a urmat sfatul pe care mama ei i-l dadea inainte de filmari: „Straluceste, Shirley, straluceste!.

Il cunoasteti de cand avea 11 ani si a jucat in primul film din seria Harry Potter. Nu-l cheama Harry Potter, ci Daniel Radcliffe. In afara de succesul fabulos de box office, pe care l-au avut toate filmele din seria Harry Potter, cartile lui JK Rowling au avut marele merit de a intoarce copiii de la jocurile pe calculator la demodatele si fascinantele carti.

Daca e sa pastram adevarul istoric, trebuie mentionat si faptul ca David nu a reusit sa citeasca pana la capat primul Harry Potter… Ii acordam totusi circumstante atenuante: avea numai opt ani si nu stia ca aceasta carte ii va schimba in totalitate viata.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Vedete si copii