A demonstrat cu o imagine ca alaptarea copiilor e benefica si dupa 6 luni

Alaptarea bebelusilor este fara dubiu benefica, atat mamei cat si copilului. Insa cum ramane cu alaptarea copiilor trecuti de 6 luni? Ei bine, o mama demonstreaza ca alaptarea are efecte benefice si dupa pragul minim de 6 luni de alaptare exclusiva, cu o singura imagine.

Alaptarea este benefica si dupa varsta de 6 luni

Mama in cauza a postat o imagine cu 2 pungi de lapte matern, ambele obtinute folosind pompa, in doua zile diferite, la distanta de 2 zile una de cealalta.
Diferenta dintre cele doua pungi de lapte este remarcabila, iar ce este si mai important e ca laptele mai inchis la culoare a aparut numai dupa ce fetita de 7 luni a femeii s-a imbolnavit.

A demonstrat cu o imagine ca alaptarea copiilor e benefica si dupa 6 luni 1

 

„De ce inca mai alaptezi un copil care a implinit 7 luni? E prea mare, te foloseste in loc de suzeta.
Trebuie s-o pui deja in patutul ei”
Iata de ce:
Laptele de sus este de acum 3 zile, cand am alaptat-o pe bebelusa Elliot.
Laptele de jos este de azi, dupa ce Elliot a facut febra si a supt toata noaptea.”

Prin urmare, laptele mai inchis la culoare a aparut numai dupa ce bebe s-a imbolnavit si mama a alaptat-o toata noaptea. Femeia si-a exprimat initial ingrijorarea catre medicul pediatru.
Doctorul i-a spus ca laptele din cea de-a doua punga are aceasta culoare deoarece este mult mai bogat in grasimi si anticorpi, pe care corpul ei a inceput sa le produca imediat ce fetita ei s-a imbolnavit.

Cum se poate intampla asta?

Potrivit oamenilor de stiinta, cand copiii sunt alaptati, o parte din saliva lor trece in organismul mamei prin sanul ei.
Odata intrata in organism, saliva transmite mai departe semnale corpului mamei, care adapteaza laptele pentru lupta cu infectii, daca e nevoie.

Sursa imagine si text: Facebook Ashlee Chase


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie