Prăjitură Carmela, fără coacere

Această prăjitură este foarte uşor de făcut şi e plină de caramel şi ciocolată! Cine poate să-i reziste?

Iată cum să prepari un desert de aur: prăjitură Carmela, fără coacere.

 

 

Ingrediente

Pentru bază:

• 300 g biscuiţi digestivi, neîndulciţi, mărunţiţi

• 7 linguri de unt (la temperatura camerei)

 

 

Pentru stratul de caramel:

•¼ ceaşcă de zahăr brun

•6 linguri de unt

• 350 ml lapte evaporat (dacă nu găseşti să cumperi, îţi dăm mai jos reţeta de lapte evaporat)

 

Pentru stratul de ciocolată:

• 200 g ciocolată neagră

• 1 lingură de unt

 

Reţeta de lapte evaporat:

Pune 100 g lapte praf, 350 ml apă călduţă şi 30 g unt  (la temperatura camerei) într-o crăticioară, pe foc, şi amestecă până dă în clocot, apoi ia crăticioara de pe foc şi bate bine cu telul sau la blender câteva secunde. Lasă să se răcească. Ar trebui să obţii aproximativ 350 ml lapte evaporat.

 

Mod de preparare

prajitura carmelaPentru bază: unge bine cu unt o tavă de copt de 8×8 cm. Pune biscuiţii digestivi mărunţiţi într-un castron, adaugă untul aproape topit şi amestecă bine.Cu ajutorul degetelor, presează amestecul în tava de copt pentru a obţine un strat uniform. Pune la frigider până se întăreşte.

Pentru stratul de caramel: pune toate ingredientele într-o crăticioară, pe foc. După ce amestecul a dat în clocot, fă focul mic şi lasă să fiarbă până se îngroaşă (în jur de 30 de minute). Nu uita să amesteci din când în când, ca să nu se lipească sau să se ardă. După ce s-a îngroşat, ia amestecul de pe foc şi toarnă-l peste primul strat (baza). Lasă-l puţin să se răcească, apoi pune tava la frigider până se răceşte complet şi se întăreşte (altfel, ciocolata şi caramelul se vor amesteca).

Pentru stratul de ciocolată: la bain marie, topeşte ciocolata şi untul, apoi toarnă amestecul peste stratul de caramel şi pune totul la frigider până se întăreşte, apoi taie în bucăţi.

 

 

Sursa: savorynothings.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Deserturi