Despre jucariile Waldorf – interviu cu Pojga

Din lemn si fetru, jucariile Pojga atrag imediat atentia, atat a celor mai mari dintre noi, cat si a piticilor. Dintr-o curiozitate fireasca, i-am intrebat pe cei patru cratori cum le-a venit ideea de a crea astfel de jucarioare, din lemn si fetru.

 

Va invitam sa cumparati jucariile Waldorf direct din magazinul online, de pe Breslo.ro  >> Magazin Pojga 

În spatele denumirii Pojga sunt patru persoane

Adél: La liceu şi la facultate am studiat arte plastice. Mai târziu m-am apucat de foarte multe lucruri, dar în final am hotărât să mă ocup de jucării din pâslă, cusute cu propriile mele mâini.

Réka: Am urmat studii universitare în domeniul teatrului, iar acum lucrez la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. Doar câţiva ani mă ocup cu lucrul manual, când am început să particip în proiectul Morgod.

Zsolt: La facultate am urmat cursuri de filosofie. După liceu mi-am încercat norocul în mai multe domenii, am fost şi patiser, dar cel mai bine m-am simţit când am lucrat cu lemnul.  Am crescut într-un atelier de tâmplărie, bazele meseriei le-am învăţat de la tatăl meu, de aceea am o legătură strânsă cu lemnul. Sunt inițiatorul proiectului Morgod.

Zalán: Eu sunt acel membru al echipei Pojga, care se ocupă cu image-ul lingvistic al proiectului.

Jucarii Waldorf

Jucăriile Pojga sunt pregătite în stil Waldorf – privind calitate, componentele sau proiectarea lor, ele încearcă să se corespundă cerințelor deseori chiar dificile a tendințelor Waldorf

Adél: Încă din copilărie am învățat starea și sentimentul de a crea. Provocarea pentru mine constă mai mult în sarcina de a găsi modalitatea convenabilă a creației, de a găsi un sector a creației în care mă simt fericită.

Zsolt: Lumea care mă înconjurase a devenit mult mai excitantă, interesantă, vastă. Viața mea de zi cu zi s-a încărcat cu un conținut suplimentar. M-a ajutat să-mi găsesc un motiv pentru care merită să mă trezesc.

Réka: După ce am început să lucrez cu lemnul, am învățat să apreciez semnificația lucrurilor mici, am învățat modul de a lua în considerare amănuntele mediului care mă înconjoară.

Jucarii Waldorf

Cel mai mult îmi place orașul Pojga. Este unul dintre produsele noastre care solicită în mod extrem creativitatea și imaginația copilului. Invită copilul la crearea unor lume, care nu a mai existat înainte.

Zsolt: Din partea mea ar fi o discriminare să subliniez un singur produs din oferta Pojga. Proiectul Pojga, în concepția mea, este defapt o poveste. O povestire care se lărgește și se aprofundează zi cu zi, îmbogățindu-se cu personaje și caractere noi, presupunând între ele relații de egalitate sau de reciprocitate.

Am învățat că a crea înseamnă un proces de durată lungă care cere devotament.

Adél: Răbdare, perseverență și toleranță față de terecerea timpului. Am învățat că a crea înseamnă un proces de durată lungă care cere devotament. Am învățat, că procesele artistice se petrec între dimensiunile timpului și nu depind de deciziile conștiente sau de voința omenească.

Zsolt: Fără a avea o atitudine subiectivă articularea conținutului nu este posibil.

Jucariile Pojga le puteti achizitiona de pe Breslo, aici >> Magazin Pojga 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie