Dorinta de Craciun neobisnuita a unui copil de 10 ani – Iti va pune un nod in gat

Cat de curand, agitatia specifica pregatirilor de Sarbatori ne va cuprinde pe toti, incercand umplem carucioare cu mancare si sa nu uitam pe nimeni, cand vine vorba de cadouri.
Pentru unele familii insa, singurul lucru pe care Sarbatorile de Iarna il fac e sa le reaminteasca de tot ce ei nu au.

Pentru un baietel de 10 ani, aceasta lista include mancare.

„Imi doresc gustari pentru la scoala…”

Un ONG din New York, dedicat ajutorarii familiilor aflate in dificultate, a strans dorintele mai multor copii nevoiasi, insa nu se asteptau niciodata sa citeasca un asemenea bilet.

„Sunt un baiat de 10 ani.
Imi doresc gustari pentru la scoala, ca sa nu mai fiu singurul care nu mananca in pauza de masa.
Port marimea 12 si imi place Pokemon.”

 

Mesajul nu este unul din Romania, insa in egala masura ar fi putut fi, tinand cont ca peste 225 000 de copii romani se duc la culcare flamanzi.

In plus, situatia de multe ori depaseste bariera lucrurilor materiale. Nici macar nu mai este despre foame, cat este despre sentimentul de jena si excludere.
E putin spus demoralizant pentru un copil sa nu aiba nimic de mancare, in timp ce toti ceilalti din jur au. Un lucru atat de mic poate insemna atat de mult pentru el.

In ajutorul baietelului de 10 ani au sarit foarte multi oameni, prin intermediul ONG-ului Things of My Very Own. In acelasi timp insa, raspanditi prin tara si in afara ei, exista familii care s-ar bucura nespus de o mana intinsa.
In toata alergatura premergatoare Craciunului, nu uita ca ii poti face unui copil sau unei familii sarbatorile mai frumoase. Poate fi un copil pe care il cunosti sau ajutorul tau poate fi intermediat de un ONG care se ocupa de astfel de cazuri.
Nu vei schimba lumea, insa fie si pentru cateva zile, lumea lui se va schimba.

Sursa imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau