Drama unei fetițe oarbe, de șapte ani. Școala i-a interzis singurul lucru care-i făcea viața mai ușoară

Cazul unei fetițe de șapte ani care este oarbă și căreia i-a fost interzis accesul la școală cu bastonul a revoltat o lume întreagă.

Micuța Lily- Grace a fost avertizată să nu mai vină cu bastonul ei alb, pe care îl folosea pentru a putea merge, pentru că acesta ar putea reprezenta un pericol pentru ceilalți copii pe care i-ar putea răni.

'Când cei de la școală mi-au spus că nu mai are voie de acum încolo să vină la școală cu bastonul, mi-am zis că au înnebunit pur și simplu', a declarat Kirsty, mama fetiței.

'Nu a avut nicio problemă cu restul elevilor și niciun părinte nu s-a plâns în vren fel. Ba dimpotrivă, toți au fost alături de noi și ne-au sprijinit', a mai spus mama.

Lily-Grace a avut un accident pe când avea numai 4 zile și în urma lui a rămas oarbă cu unul dintre ochi, iar cu celălat putea distinge doar lumina și culorile.

Cu un an în urmă ea i-a cerut lui Moș Crăciun un baston, asta după ce își făcuse singură unul pentru a putea să se simtă mai în siguranță atunci când iese din casă.

Ea a primit un baston pentru copii, din fribră de sticlă. Unul alb, exact așa cum și-l dorise ea. Micuța spunea despre baston că este extensia brațului ei. Decizia școlii de a-i interzice ajutorul de nădejde, adică acel baston pe care îl folosea pentru a merge și pentru a se simți în siguranță, a enervat-o foarte tare.

'Lily-Grace s-a obișnuit imediat cu acel baston și acum îi este greu să iasă din casă fără el și s se deplaseze. Îl ia cu ea peste tot. La școală, la locul de joacă, peste tot. Sunt pur și simplu fără cuvinte. Nu-i pasă nimănui de sănătatea și siguranța fetiței mele? Mi-a plăcut această școală, este chiar o școală bună, dar aceasta este o decizie foarte proastă.

Mi se pare ridicol, sincer. Dacă îndrăznești să îi iei bastonul unul adult orb vei fi acuzat de discriminare. De ce să nu fie acest lucru valabil și în cazul unui copil?', se plânge mama.

Reprezentanții școlii, care au fost asaltați de mesaje, au declarat că vor lua legătura cu familia pentru a ajunge la soluție agreată de ambele părți.

Sursa:thesun.co.uk


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie