Dupa sarcina, din nou in forma

Oricat de minunata ar fi sarcina si oricat de mare ar fi dorinta noastra de a aduce pe lume un copil, toate suntem ingrijorate ca nu vom mai arata niciodata la fel.

Exemplul vedetelor care, la o luna dupa fericitul eveniment arata spectaculos ne starneste reactii de neincredere si invidie: ca sigur ele au avut zeci de antrenori personali si au fost la cel putin trei sedinte de masaj pe zi ca sa se intoarca rapid pe covorul rosu…

Adevarul este ca depinde doar de tine sa scapi de kilogramele in plus, si vestea buna este ca, daca alaptezi, asta se va intampla mult mai repede. Fara sa faci din asta o obsesie, iti poti atinge obiectivul urmand cateva etape.

Fii atenta!
Profita de faptul ca oricum iti supraveghezi dieta daca alaptezi, si citeste cu atentie etichetele, pentru a manca mai putine alimente procesate si a te orienta spre cele mai naturale. Fara grasimi hidrogenate si zahar prelucrat industrial – asta ar fi prima regula!

Putin si des
Daca mananci rar, din dorinta de a manca mai putin, nivelul glicemiei iti va scadea si vei face un acces de foame in urma caruia vei lua decizii alimentare proaste. Pe de alta parte, mancatul la ore fixe tine cumva metabolismul sub control, totul functioneaza la parametri maximi.

Nu te feri de grasimi sanatoase
Include o lingurita de ulei de in, cateva masline sau nuci, somon in cateva dintre gustarile tale. Omega 3 si 6 te scapa de grasimea pe care o depui pe abdomen.

Consuma proteine
Acestea iti confera senzatia de satietate si contin calciu si potasiu, care te ajuta sa-ti reglezi greutatea.

Amana-ti poftele
Daca-ti vine sa inghiti o ciocolata intreaga, du-te si bea un pahar mare cu apa si asteapta zece minute: vei observa ca pofta ti-a cam disparut.

Nu renunta!
Nu comite pacatul in care cadem toate: ne bucuram ca am scapat de cateva kilograme si ne reluam proastele obiceiuri. Daca alaptezi, ai nevoie de 2.200 de calorii, si daca nu, cu 1.600, 1.800 intri in blugii de slabanoaga, vorba Mirandei din Sex and the City', cat ai zice

Multe lichide
Consuma si multe lichide, dar si hrana bogata in apa – fructe, legume, supe, care te satura si au mai putine calorii. Ca regula: cu cat un aliment are mai multa apa, cu atat mai putine calorii te incarca.

Fa-ti timp pentru o masa calda
Daca nu consumam hrana calda, simtim nevoia de mai multa mancare. Cere ajutor la gatit!

Mese sanatoase

  • Humus, iaurt in stil grecesc cu o lingurita de miere si cateva alune (neprajite).
  • Mere (coapte intr-o prima faza, mai ales daca alaptezi, caci altfel pot produce gaze copilului), pere.
  • Supa din piept de curcan si legume (o poti da si copilului tau, de la sase luni in sus).
  • Omleta din albus de ou
  • Branzica de casa si banana, amestecata cu blenderul cu care pregatesti mancarea copilului 
  • Biscuiti cu iaurt degresat in care, eventual, ai pus o lingurita de cereale intergrale.

Cum au slabit vedetele
Oricat de minunata ar fi sarcina si oricat de mare ar fi dorinta noastra de a aduce pe lume un copil, toate suntem ingrijorate ca nu vom mai arata niciodata la fel. s, care s-a ingrasat 35 si respectiv 25 de kilograme in timpul celor doua sarcini, a spus ca si-a revenit cu un regim proteic si multa gimnastica.

Katie Holmes a avut nevoie de cinci luni pentru a scapa de cele 18 kilograme in plus – a reusit cu regim, alergare zilnica si gimnastica.

Kate Hudson a pus 30 de kilograme in timpul sarcinii – a scapat de ele dupa trei luni (incepea filmarile), prin regim bazat pe carne slaba si legume si trei ore pe zi la sala de sport.

Uma Thurman a slabit 13 kilograme mancand numai inghetata si mousse de ciocolata dupa nas­terea baiatului ei, Roan. Dar asta in timp ce facea istovitoare antrenamente de arte martiale (a filmat pentru Kill Bill' la trei luni dupa ce a nascut).
 

Text si foto: arhiva Edipresse.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Recuperare