E nevoita sa mearga la baie alaturi de fiul sau si adesea primeste priviri urate. Mesajul ei pentru toate aceste femei

Viata unui parinte de copil cu dizabilitati este considerabil mai dificila decat a celorlalti parinti. Stim asta, insa de multe ori nu ne gandim cate aspecte din cotidian ei le traiesc diferit.
Iata un exemplu clar, al unei mame care trebuie sa-si planifice si sa si explice strainilor mersul la baie al copilului sau, care e nevoit sa o insoteasca la toaleta destinata femeilor:

De multe ori, cand sunt plecata de acasa cu copilul meu, el trebuie sa mearga la baie. La fel si eu.

Cand era mic, nimeni nu ridica o spranceana cand il aduceam cu mine in baia femeilor. Ba chiar, in majoritatea cazurilor, el era unul din multi baietei care intrau cu mamele lor in baie.
Nu imi pasa daca ii vedeam, cum nu imi pasa nici acum. Imi vedeam de vezica mea.

Insa acum a inceput sa creasca. Acum, in baie ma urmeaza un adolescent de 1,60 m cu par pe picioare si voce ce a inceput sa i se ingroase precum unui barbat.

De ce?

Pentru ca in niciun caz nu il voi trimite la baie singur. Ba chiar am inceput sa imi programez drumurile in asa fel incat sa mergem pe cat posibil doar la bai cu o singura cabina, incat sa stiu ca il pot trimite inauntru in siguranta.

In plus, nu ma ingrijoreaza doar nevoia lui la baie. Uneori am si eu nevoie.
Ar trebui sa fug la baia femeilor in timp ce el e in alta baie si sa incerc din rasputeri sa fiu mai rapida ca el, care aproape sigur termina mai repede?
Stim cu totii ce cozi se formeaza la baile femeilor.

Asa ca, va rog sa intelegeti ca in unele bai publice, fiul meu ma va insoti in toaleta femeilor. E nevoit sa o faca.

Iar daca esti una dintre persoanele care se nimereste in acelasi timp cu noi la baie, ai doua optiuni: poti sa iti vezi de treaba ta sau ne poti ajuta sa transmitem cat mai multor magazine si restaurante ca e nevoie de mai multe bai destinate familiei/neutre de gen.

Vezi tu, copilul meu are autism, dizabilitati intelectuale si comunicare limitata. Exista un motiv pentru care il cocolosesc: sa il stiu in siguranta.
Daca te ingrijoreaza ca s-ar putea sa te vada ca nu te speli pe maini, aia e treaba ta.

Si sa stii ca nici mie nu mi-e drag sa fac asta. Are 13 ani, nici lui nu ii convine ca trebuie sa intre cu maica-sa in baie.
Suntem perfect constienti de asta si da, vad cum celelalte femei se uita crucis cand el intra cu mine.
Pe cuvant ca l-am crescut bine, va lasa capacul jos odata ce termina.

Si dupa atatia ani, sa stii ca deja nu mai imi pasa cand imi aruncati priviri urate in baie. Imi vine sa va spun „Faceti o poza, o puteti admira mai mult”.

Sursa articol si imagine: scarymommy.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau