Elevă la 2 şcoli, Nicoleta visează pe acorduri de violă

 Cel de-al treilea copil intrat sub aripa protectoare a Jurnalului de fapte bune este Nicoleta Drăghici. La 14 ani şi jumătate, fetiţa excelează la violă, zeci de diplome şi medalii stând mărturie a talentului său de necontestat. Dar dincolo de munca şi harul Nicoletei se află şi necesităţi de ordin material, exact acel gen de probleme care fac, adesea, diferenţa între reuşită şi eşec.

Chiar şi în lumina slabă a unei zile întunecate de nori, chipul Nicoletei prinde strălucire atunci când repetă în camera ei. Degetele conduc cu măiestrie arcuşul pe strunele violei – un fel de soră mai mare a vioarei – din care izvorăsc bucăţi celebre din piese clasice.

Nicoleta s-a jucat cu păpuşile doar până la şapte ani, după aceea muzica devenind însăşi viaţa ei, aşa cum singură spune. Şi ce viaţă! De aproape 8 ani, e elevă la două şcoli, una „normală', Şcoala nr.24, unde învaţă după programa obişnuită, şi una vocaţională, Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5, unde îşi clădeşte pas cu pas drumul spre cariera muzicală mult visată, sub îndrumarea profesorului Nicolae Antonescu. Detaliu interesant: traseul său este urmat aidoma de sora ei mai micuţă cu trei ani, Cristina, care îi calcă pe urme, dar la vioară.

Citeste mai multe pe jurnaldefaptebune.libertatea.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie