Fată sau băiat? Din bătrâni se spune…

Îți doresti o fetiță cuminte, înțelegătoare, delicată, sensibilă, sau un băiețel hotarât, energic, care știe ce vrea? Până la marea descoperire (cel mai sigur, la naștere, căci ecografia poate oferi și imagini înșelătoare), iată cateva metode (din bătrâni povestite) prin care poți intui sexul bebelușului.

Sus sau jos

Se spune ca daca burtica este mai jos, vei avea baietel; in schimb, daca burtica e mai sus, poti incepe sa cumperi hainute roz…

Mare sau mic

Arati de parca te-ai expandat si de-abia te misti din cauza burtii care pare un balon imens? Ei bine, se pare ca acolo se adaposteste o fetita. Nu te-ai latit in spate si bazin, parand la fel ca inainte atunci cand esti privita din spate, chiar si in luna a noua? Vei avea un baietel!

Dulce sau sarat/acru

Ai manca ciocolata si inghetata in fiecare zi? Numai o fetita dulce ar cere atata dulce… Ai mereu pofta de ceva sarat/acru? Multi ti-ar spune ca va fi baiat.

Calendarul chinezesc

In antichitate, chinezii au pus la punct un calendar conform caruia varsta mamei si luna conceptiei ar determina sexul copilului. Vezi aici calendarul chinezesc.

Bataile inimii: -140, 140+

Cand mergi la consultatie, roaga obstetricianul, atunci cand va masura ritmul cardiac fetal, sa-ti spuna si tie numarul batailor inimii bebelusului pe minut. Conform povestilor din batrani, un numar mai mare de 140 de batai pe minut arata ca vei avea o fetita; daca, in schimb, bataile sunt mai putine de 140, pregateste-te sa urezi bun venit unui baietel.

Par sau impar

Pentru a afla sexul copilului, legenda spune sa te uiti cu atentie la varsta ta (varsta mamei) in momentul conceptiei si la anul conceptiei. Daca ambele cifre sunt pare sau impare, atunci va fi fetita. Daca una dintre cifre e para, iar cealalta – impara, vei avea un baietel.

Cosuri, bubite

Daca te umpli de cosuri si bubite, de parca ai erupe din tot porii, da vina pe fetita ta. Se spune ca fetele fura frumusetea mamelor lor.

Miscarea verighetei deasupra burticii

Scoate-ti verigheta (bineinteles, daca mai poti) si leag-o de un fir de ata Tine firul de ata (cu tot cu verigheta) deasupra burticii: daca se misca circular, un baietel va aparea in viata ta cat de curand; daca se misca dintr-o parte intr-alta, pregateste-te pentru o fetita.

Greturile

Suferi din cauza greturilor din primul trimestru? Se spune ca vei avea o fetita. Faptul ca nu ai greturi arata ca bebe va fi baiat.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Contraceptie si planning