Femeile care beau suc in timpul sarcinii risca sa aiba copii obezi

Femeile insarcinate care consuma sucuri cu zahar isi supun copiii la un risc mai mare de a dezvolta probleme de greutate pana la varsta de 7 ani, conform unui studiu publicat in vara anului trecut.

In respectivul studiu au fost urmarite mai bine de 1000 de perechi (mama-copil). Fiecare portie de bautura racoritoare cu zahar bauta zilnic a fost asociata ulterior cu o talie mai mare si un indice de masa corporala mai mare mai tarziu, pana la varsta de 7 ani a copiilor.

Desi in trecut s-a mai evidentiat legatura dintre consumul de racoritoare si problemele de greutate, obezitate si risc crescut de a dezvolta diabet de tip II, putini oameni de stiinta au studiat modul in care consumul de astfel de bauturi in timpul sarcinii, va afecta ulterior copilul.

Cu cat mama bea mai mult suc, cu atat mai are va fi greutatea copilului mai tarziu

Cercetatorii au studiat copiii inca din timpul sarcinii, la finalul fiecarui trimestru, apoi in primele luni, in jurul varstei de 3 ani si in jurul varstei de 8 ani.

La fiecare intalnire cu oamenii de stiinta, parintii au prezentat informatii legate de consumul zilnic mediu de apa, respectiv bauturi bogate in zahar.

Cand datele au fost centralizate, autorii studiului au descoperit ca mai bine de jumatate dintre mame au consumat cel putin jumatate de portie de suc pe zi, iar 10% dintre femei au consumat chiar 2-3 portii pe zi.
Totodata, aproximativ un sfert dintre copiii erau supraponderali sau chiar obezi pana la varsta de 7 ani, avand cea mai mare talie si indice de masa corporala, toti avand mame ce au consumat cel putin 2 portii de suc pe zi in timpul sarcinii.

Sursa: uk.reuters.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie