Fetita care are nevoie de sange – adevarul din spatele mesajului

Putine sunt perosnale care nu au primit astazi mesajul despre fetita care are nevoie de sange. Mesajul, care s-a dovedit a fi un fals, s-a raspandit in mediul online, cu o viteze uimitoare.

Mesajul despre fetita care are nevoie de sange, pe care l-am primit majoritatea, arata asa:

„Te rog…. din suflet, da si tu sfoara în tara dupa grupa AB pozitiv…Daca cineva e dispus sa doneze sânge…pentru o fetita cu aplazie medulara … Este la spitalul Fundeni (Bucuresti) , sectia de Pediatrie , are 11 ani , se numeste Tudor Alexandra Mihaela si pâna la operatie face transfuzii zilnice. Altfel moare. Macar da mai departe!!! Nu-i greu!!! DOAMNE AJUTA!! (un simplu forward ajuta o viata de ingeras)”

Si cum este vorba despre donare de sange si un copil, multi oameni de buna credinta au sarit sa ajute, macar cu un share.

Au fost si persoane care nu au stat pe ganduri si s-au dus direct la spital pentru a dona sange pentru micuta de 11 ani care avea nevoie de ajutor, insa o data ajunsi acolo au avut parte de o „surpriza”.

„Sunt la spitalul Fundeni. Niste oameni de incredere de pe facebook au distribuit un mesaj cum ca o fata de 11 ani pe nume Tudor Alexandra ar avea nevoie de sange. Bunavointa din mine s-a trezit si am venit aici sa donez sange.La spital, surpriza, nu exista acest pacient pe sectia lor. Mai mult decat atat, asistenta imi spune cu o usoara disperare ca tot suna oameni sa intrebe de aceasta pacienta.”

 

Din cauza numarului mare de distribuiri si aviralizarii acestei informatii false, Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti a postat pe pagina de Facebook un mesaj pentru a lamuri situatia cu acest copil.

„De data aceasta, însă, vă dăm o veste bună: mesajul este din anul 2009, Alexandra are 19 ani, este bine, ultima internare a avut-o în februarie 2017 iar noi îi dorim mulți ani sănătoși și fericiți!”

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie