Fetita nascuta cu o zi inainte de data limita pana la care se pot face avorturi

O mama in varsta de 22 de ani a adus pe lume un bebelus atat de mic si prematur, incat era la o zi distanta de a fi declarata o nastere si in intervalul in care inca se considera ca mama putea face avort.

In alte tari, avortul este permis pana la 24 de saptamani

Desi in Romania limita pana la care o femeie insarcinata poate face avort, exceptand situatiile in care este justificat medical, este de 14 saptamani, in alte tari aceasta limita se extinde pana la 24 de saptamani.

Fetita nascuta cu o zi inainte de data limita pana la care se pot face avorturi 2

In cazul acestei mame, contractiile au inceput inca din saptamana 20, astfel ca era la distanta de 4 saptamani ca bebelusul sa poata fi declarat prematur viabil.
In schimb, femeii i s-a spus ca daca avea sa nasca, medicii nu aveau nici procedura medicala nici echipamentele necesare pentru a se ocupa de fetita. In acest caz, copilul avea sa fie considerat o sarcina pierduta.

Dupa aceasta veste, parintii au luat decizia sa strabata 480 km, in timp ce travaliul mamei era inca in desfasurare, pentru a ajunge la o alta clinica, in care sa i se poata acorda ajutorul necesar prematurului.

480 km, 8 ore de calatorit cu trenul si feribotul: toate pentru ca fiica lor sa fie considerata prematur si nu rezultatul unei pierderi de sarcina

Dupa o calatorie de 8 ore, in care mama a fost nevoita sa ia inclusiv feribotul pana in Portsmouth, apoi trenul pana in Nord-Estul Angliei, Cheri nu credea ca fiica ei avea sa supravietuiasca nasterii, daca nu se interna intr-un spital cat mai curand.
Cei doi au ajuns la spital pe 6 februarie, 2017.

Fetita nascuta cu o zi inainte de data limita pana la care se pot face avorturi (2)

Din nefericire, din cauza tratamentului administrat initial la clinica, contractiile se oprisera, iar femeia a fost externata pe 19 februarie.

Doua zile mai tarziu insa, pe 21 februarie, mamei i s-a rupt apa. Pe 23 februarie avea sa dea nastere unui bebelus prematur, nascut la 23 de saptamani si 6 zile, cu o zi inainte de a fi considerata viabila.

Drama parintilor insa de-abia acum a inceput. Bebelusa era atat de mica, incat parintii ii puteau vedea toate venele prin piele, si chiar si creierul, prin scalp.

Hailie, cum i-au spus ulterior parintii, a fost resuscitata minute bune in sir la nastere si ulterior, la doua zile distanta, unul dintre plamani a suferit un colaps.

Fetita nascuta cu o zi inainte de data limita pana la care se pot face avorturi 3

Ulterior medicii si-au dat seama ca vederea micutei fusese si ea afectata de nasterea prematura. Specialistii i-au pus diagnosticul de retinopatie de prematuritate, ceea ce insemna ca retina nu fusese inca dezvoltata si cel mai probabil copilul avea sa ramana orb.

Medicii nu s-au dat insa batuti: bebelusa a fost dusa cu elicopterul la alte doua spitale, iar la cel de-al doilea unul dintre specialisti i-a putut reda vederea.

Hailie a putut pleca acasa de-abia pe 19 iunie, la doua zile de data la care ar fi avut in mod normal nasterea.

Sursa articol: dailymail.co.uk

Imagini: Cheri DillonTim Jack Dillon


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie