A fost acuzata ca isi umileste copilul, insa ea sustine ca il disciplineaza

Parerile sunt impartite in privinta metodei alese de aceasta mama pentru a-si face copilul sa se comporte civilizat cu cei din jur.

Amanda, o mama din Canada, a fost pusa de fiica sa in situatia de a apela la o metoda de disciplina ce a starnit critica. Femeia i-a lasat fetei in camera doar patul, asternuturile si cateva schimburi de haine: pentru scoala si pentru somn.
Mama considera ca lasandu-i doar strictul necesar si luandu-i toate celelalte obiecte considerate de ea dispensabile, fiica ei isi va corecta comportamentul.

De ce a fost nevoie de o astfel de pedeapsa

Desi a intuit ca multi o vor acuza ca e prea dura, mama explica intr-o postare de Facebook de ce a ales sa ia aceasta masura: fiica ei incepuse sa se ia de colegele de la scoala, sa minta profesorii, sa lipseasca de la ore.

„Am fost prea dura? Nu dupa parerea mea! Daca ajunge sa creasca si sa incalce legea, intra la inchisoare ca rezultat, iar eu nu vreau asta pentru copiii mei…
Stiu ca nu-i fac niciun rau. Fac tot ce pot sa o ajut. I-am spus ca fac astta pentru ca o iubesc si vreau sa creasca sa fie un adult echilibrat.”, si-a explicat mama decizia.

Totodata, in plus fata de camera ramasa goala, fetita a fost constransa de mama sa mearga la scoala imbracata alternativ cu 4 tricouri, cu insemne impotriva bullying-ului, o saptamana intreaga. Femeia mentioneaza ca ii spala tricoul cu pricina in fiecare seara, fara ca fiica ei sa stie asta.

Tot parte din pedeapsa e si faptul ca in fiecare zi din saptamana, fata a trebuit sa scrie 50 de randuri cu urmatoarele propozitii:

„Nu voi mai minti.”
„Voi fi buna cu toata lumea.”
„Ma voi comporta frumos la scoala.”
„Sunt propria persoana si fac propriile alegeri” – fata incercase sa dea vina pe o prietena pentru actiunile sale.
„Sunt responsabila de propriile actiuni.”

„Generatiile noi nu isi mai disciplineaza copiii”

Fetita avea sa isi castige obiectele personale inapoi, pe masura ce isi indrepta comportamentul.

Mama a fost blamata si aclamata in acelasi timp pentru initiativa sa.
In timp ce unii considera modalitatea de disciplina una potrivita, criticii au spus ca femeia e prea dura si isi umileste ea insasi copilul.

Femeia a explicat in postare cum vede lucrurile, in privinta disciplinei, cand vine vorba de noile generatii:

„Cred ca problema cu generatiile noi e ca nu isi mai disciplineaza copiii.
Considera ca pedepsele nu sunt bune, ca ar trebui sa ignoram comportamentul negativ si sa il incurajam pe cel pozitiv. Nu in casa asta!”

Sursa articol & imagine: boredpanda.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau