A fost diagnosticata cu cancer vulvar, insa initial doctorii au ignorat simptomele

Aceasta mama a fost tratata pentru orice altceva, mai putin pentru boala ce i s-a transformat treptat in cancer vulvar. Iata ce simptome a avut inca de la inceput, dar pe care doctorii le-au ignorat.

Clare Baumhauer, in varsta de 44 de ani, a fost diagnosticata in cele din urma cu cancer vulvar. Acum povestea ei este popularizata pe internet, iar ea incearca sa atraga atentia femeilor de pretutindeni sa nu ignore aceste simptome banale.

Clare a avut inca din adolescenta mancarimi in zona genitala, insa doctorii i-au spus ca este fie o iritatie, fie herpes sau chiar cistita. Nu si-a inchipuit insa cat de mult se inselau medicii.

Mama acumulase multa frustrare si jena din pricina simptomului care nu disparea, dar care a insotit-o si in viata de adult.

La varsta de 30 de ani, Clare a dezvoltat un ulcer in zona genitala si s-a intors la doctor, unde din nou a fost diagnosticata in mod gresit cu un tip de scleroza.

Dupa alti 10 ani si tratamente esuate, doctorii au reusit in sfarsit sa ii puna diagnosticul corect.
Femeia dezvoltase deja cancer vulvar, iar menopauza i s-a instalat din pricina tratamentului impotriva cancerului.

Mancarimea genitala ce s-a transformat in cancer

In cele din urma, Clare a fost diagnosticata cu lichen scleros, o boala de piele ce creste riscul de dezvoltare a cancerului vulvar.

Daca boala ar fi fost diagnosticata corect de la bun inceput, riscul de a dezvolta cancer ar fi scazut considerabil.

Mama a fost nevoita sa treaca printr-o interventie chirurgicala, in urma careia a fost indepartata o parte din tesut, dar si prin radioterapie, pentru a scapa de cancer.

Ce trebuie sa stii despre lichenul scleros

Este o boala de piele ce se manifesta preponderent in zona genitala, prin formarea unor straturi de piele subtire, in placi.

Femeile pot dezvolta boala la orice varsta, insa in preajma menopauzei sunt mai predispuse.

Tratamentul nu este intotdeauna necesar, insa este necesar sa consulti un doctor.

Nu exista tratament curativ. Este o boala cronica ce se poate tine sub control.

Citeste si: A reușit în mod miraculos să învingă cancerul în timpul sarcinii, însă a murit la o zi după naștere dintr-o cauză neașteptată | VIDEO

Sursa articol si imagine: familyshare.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie